Volg ons

ASV De Dijk

El Gourari en Tayeb keren terug bij De Dijk

El Gourari en Tayeb keren terug bij De Dijk

ASV De Dijk zocht naar versterkingen deze winterstop om lijfsbehoud veilig te stellen in de Tweede Divisie en heeft die uiteindelijk gevonden binnen de eigen geledingen: Nabil El Gourari en Chakib Tayeb keren volgende week terug in de selectie van coach Jochem Twisker.

Rust en visie
Het tweetal vertrok eind november uit de selectie nadat geldschieter Heino Braspenning was vertrokken bij De Dijk en de club in chaos verkeerde. Een nieuw bestuur met een specifieke subbestuur voor het eerste elftal, heeft El Gourari en Tayeb doen besluiten om terug te keren bij de Amsterdamse club, vertelt Saïd Bentohami tegenover Voetbal247.nl: ,,Voor hen is de belangrijkste reden dat de rust is teruggekeerd binnen de vereniging. Er is weer een bestuur en een duidelijke visie”, stelt de voorzitter van het ‘eerste elftal bestuur’, de commissie TOPamateurs.

Extra doelman

Bentohami is samen met coach Jochem Twisker verantwoordelijk voor de verdere invulling van de selectie deze winterstop. Eerder huurde De Dijk al doelman Roy Pistoor van Almere City FC. ,,We kijken nog of we nog een extra doelman kunnen toevoegen aan de selectie, als back-up voor Pistoor.”

Handhaving
Doel van de club is dit seizoen handhaving te bewerkstelligen: ,,Met de terugkeer van Tayeb en El Gourari moeten we daartoe in staat zijn. Vervolgens willen we bouwen om een stabiele Tweede Divisionist te worden. Daarvoor komt er een aparte juridische afsplitsing die zich puur bezig houdt met het eerste elftal en het eerste Onder 19-team”, vervolgt Bentohami.

Discussieer mee!

Meer over ASV De Dijk