maandag, april 12, 2021
Home Uitgelicht El Ghamarti vertrekt uit Nederland gaat voor zijn kans in Engeland: 'Het...

El Ghamarti vertrekt uit Nederland gaat voor zijn kans in Engeland: ‘Het is hier goed om te spelen en te leven’

Ilias El Ghamarti speelde in Nederland zijn laatste competitiewedstrijden voor tweedeklasser Teylingen, maar maakte recent een overstap naar het Engelse Kidderminster Harriers. Over hoe dit avontuur tot stand kwam vertelde hij tegen Voetbal247. 

- Advertentie -

Voetbalacademie
,,Ik heb maar heel kort bij Teylingen gespeeld. Na twee wedstrijden werd ik door de voetbalacademie met de naam Kbeyoungacademie gevraagd of ik met ze in zee wilde gaan. Het verhaal klonk goed en toen besloot ik om weg te gaan bij Teylingen. Het is destijds eigenlijk allemaal begonnen toen in in de zomer van 2019 op proef was bij het beloftenteam van KV Mechelen, daar verbleef ik vier weken. Op de laatste dag van deze periode liep ik echter een blessure op en vertrok ik . Toen kwam ik dus in contact met Kenzo Biyong, een ex profvoetballer die zich nu voornamelijk richt op de genoemde voetbalacademie in Amersfoort. In de periode bij de academie speelde ik onder andere wedstrijden tegen profclubs zoals Vitesse, De Graafschap, SC Cambuur en Go Ahead Eagles. Deze wedstrijden werden op film gezet waardoor er interesse kwam van de Engelse club Kidderminster Harriers waar ik nu dus voor de komende twee jaar een kans krijg om hier door te breken”, aldus El Ghamarti tegenover Voetbal247.

Investeren
Voor zijn korte periode bij Teylingen speelde hij voor jeugd- en beloftenteams bij Nederlandse betaald voetbalclubs. Om zijn loopbaan een ‘boost’ te geven investeerde hij tijd en geld in zijn ontwikkeling. ,,In de jeugd heb ik onder andere gespeeld voor Almere City en Jong Achilles’29. Om mijn droom waar te kunnen maken heb ik naast de trainingen van de academie ook veel tijd en geld geïnvesteerd in het ontwikkelen van mijn lichaam. Dit alles om profvoetballer te worden. Zo heb ik onder andere begeleiding gekregen van Gregory, een sportvoeding diëtist die nu bij Ajax werkzaam is. Op deze wijze kon ik op mijn best presteren tijdens de trainingen en wedstrijden. De vijf maanden die ik met hem gewerkt heb zijn goed voor mij geweest net zoals de hulp die ik kreeg van Ananias van Topsportcoaching in Rotterdam waar ik echt heel dankbaar voor ben. Ik raad echt iedere voetballer aan om de juiste mensen te vinden die je kunnen helpen met het behalen van je doelen. Met het alleen noemen van deze twee personen doe ik eigenlijk andere te kort. Ik moet ook zeker Edo van het social platform ‘Improvebyrunning’ en Toni van ‘Footballperformance’ bedanken . De eerste voor zijn looptrainingen en de tweede omdat ik mee mocht trainen met profvoetballers zoals onder andere Dunfries en Steven Pereira. Deze mensen hebben mij allemaal geholpenb om mijn doel te bereiken, maar daarbij mag ik ook zeker Darsenio niet vergeten, de fysiotherapeut van Ajax heeft mij geholpen met het revalideren van een blessure aan mijn achillespees en heeft tevens mijn mobiliteit en kracht weten te verbeteren. Naast alles wat ik voor het voetballen gedaan heb was ik daarnaast ook bezig met mijn HBO ICT opleiding op de Hogeschool van Windesheim in Almere. Ik heb hier mijn propedeuse gehaald. Het is dus best mogelijk om school en voetbal te combineren.”

Slowakije
Voor hij zijn handtekening plaatste in Engeland leek hij zijn loopbaan te vervolgen in een ander Europees land. ,,Voordat ik een contract kon tekenen in Engeland, was ik twee weken op proef bij Slowakije bij FK Svidnik. De club was tevreden en men bood mij een contract aan. In overleg met mijn trainers besloten wij om het contract af te wijzen. Het voelde voor mij niet goed, vooral de omstandigheden waar ik dan in zou moeten leven. Mijn ouders waren het ook met mij eens. Gelukkig was er daarna een plan B en dat was dus Kidderminster Harriers. Dit is waar ik mijn thuis voel en de omgeving is heerlijk. Het is hier goed om te spelen en te leven.”

Foto afkomstig uit privé-archief van El Ghamarti.

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..