zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieEindelijk 1e kompetitiezege voor TEC sinds 30 oktober 2021?

Eindelijk 1e kompetitiezege voor TEC sinds 30 oktober 2021?

Door het puntenverlies in de afgelopen speelronde van achtervolgers AFC, Koninklijke HFC en HHC Hardenberg is de spanning bovenin aardig weggeëbd. In de onderste regionen wordt het met de week spannender, waarbij iedereen zich ongetwijfeld af gaat vragen: Wie gaan dit seizoen de degradatieslachtoffers worden?

* Jong Sparta-GVVV
Het is te hopen voor GVVV dat men eindelijk weer eens in actie kan komen want de Corona-afgelastingen komen het wedstrijdritme niet bepaald ten goede. Jong Sparta haalde uit de laatste vier wedstrijden 1 schamel puntje; afgelopen zondag in Tiel bij TEC werd het 1-1. Er liggen zeker kansen op Spangen voor Gery Vink, maar de Veenendalers zijn wel in een periode aanbeland waarin ze met gelijke spelen niet echt veel opschieten. Alleen zeges tellen!

* Koninklijke HFC- de Treffers
De 12 punten achterstand op koploper Katwijk zal te groot zijn voor de Koninklijke om nog te achterhalen in de resterende 16 wedstrijden, alhoewel de wonderen de wereld nog niet uit zijn. De tweede plaats consolideren zou al een prima prestatie zijn. Nu de Treffers op bezoek komt in Haarlem zijn de beste kansen voor de thuisclub, die de punten in eigen huis gaan houden.

* Kozakken Boys-Noordwijk
Twee achtereenvolgende, knappe, overwinningen op IJsselmeervogels (2-1) en HHC Hardenberg(3-2) hebben de moraal in Brabant aardig opgevijzeld. De beloning is een huidige 14e plaats; weliswaar nog geen vrijwaring voor behoud van het 2e Divisieschap maar de stijgende lijn heeft men te pakken. Nu Noordwijk op bezoek komt heeft men de beste kansen op wederom 3 punten. Noordwijk kan op vreemd terrein geen potten breken. Drie gelijke spelen en zes nederlagen is tot dusver de balans. Met het thuispubliek achter zich worden het 3 punten voor Kozakken Boys.

* Scheveningen-TEC
Het is eentonig maar wel de waarheid. TEC zit nog steeds te wachten op de 1e kompetitiezege sinds 30 oktober 2021 en dat heeft tot gevolg dat de ploeg van het trainersduo Hans van de Haar en Scott Calderwood op een 15e plaats terecht is gekomen; midden in de gevarenzone. Scheveningen doet het iets beter met 2 punten meer en nog een wedstrijd tegoed. Wederom wordt het lastig voor de oranjewitten die ongetwijfeld voor de volle winst zullen gaan maar blij zullen mogen zijn als men kans ziet om een puntje weg te kapen uit Scheveningen.

* Jong Volendam-ASWH
Wederom een belangrijk duel voor de mannen van Rogier Veenstra. De uitgangspositie bij aanvang van dit treffen? Jong Volendam 21 punten; ASWH 19 punten. Spelend zoals de laatste wedstrijden is ASWH niet kansloos en moet een puntenverdeling haalbaar zijn . En met een beetje geluk zelfs een verrassing in de vorm van een zege, maar dat moet wel iedereen een goede dag hebben.

* Rijnsburgse Boys-IJsselmeervogels
Het wordt zo onderhand de hoogste tijd dat IJsselmeervogels orde op zaken gaat stellen in de 2e Divisie en dat blijkt dit seizoen een lastige opgaaf. Rijnsburgse Boys heeft dan weliswaar 6 punten meer maar in deze fase van de kompetitie wil dat niet alles zeggen. Willen de Vogels uit de impasse geraken is een zege noodzakelijk deze zaterdag. Of dat gaat lukken? We zien er eerder een puntenverdeling in.

* HHC-Katwijk
Dertien punten voorsprong heeft koploper Katwijk op de nummer 3 HHC Hardenberg. Weliswaar moest men in de “titanenstrijd” tegen Quick Boys twee punten prijs geven; het een en ander doet niets af van het feit dat de Katwijkers recht op de titel afstevenen. HHC wil ongetwijfeld revanche voor het thuispubliek na de nederlaag tegen Kozakken Boys maar datzelfde thuispubliek moet er toch terdege rekening mee houden dat Katwijk de drie punten meeneemt naar het vissersdorp.

* Quick Boys-Excelsior Maassluis
Twee ploegen met 24 punten; het enige voordeel is dat de Boys in eigen huis spelen en ongetwijfeld gesterkt zullen zijn door de puntenverdeling tegen hun stadsgenoot Katwijk eerder deze week.
Beste kansen voor Quick Boys, maar wel rekening houden dat Excelsior Maassluis tot een verrassing in staat is. Om in wielertermen te spreken: Deze wedstrijd is nog lang niet gelopen.

* Spakenburg-AFC
Door het duel tussen Spakenburg en AFC ging woensdag al een streep wegens Coronagevallen in de selectie van de Amsterdammers. De KNVB zal de inhaaldatum van deze wedstrijd begin volgende week bekend maken.

* top-5 Tweede Divisie:

18-44  Katwijk
18-32  AFC
18-32 Koninklijke HFC
18-31 HHC Hardenber
17-27 de Treffers

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD