Volg ons
Bert Ruijsch trainer UDI'19

Derde Divisie Zondag

Einde verhaal voor UDI’19 na pak slaag van Westlandia, Hercules periodekampioen

Einde verhaal voor UDI’19 na pak slaag van Westlandia, Hercules periodekampioen

UDI’19 is rechtstreeks gedegradeerd uit de Derde Divisie Zondag. De ploeg uit Uden ging keihard onderuit tegen Westlandia en werd daardoor gepasseerd door Jong FC Den Bosch, dat met 0-4 won van HBS. Hercules kroonde zich op de slotdag van de competitie tot periodekampioen.

Pijnlijk einde voor UDI’19

UDI’19 had nog één punt nodig om rechtstreekse degradatie uit de Derde Divisie Zondag te voorkomen, maar op de slotdag ging het helemaal mis. Het werd door Westlandia op de pijnbank gelegd. Het werd uiteindelijk 9-3 en daarmee eindigde Westlandia op een doelpuntentotaal van 101. In Den Haag won Jong FC Den Bosch vervolgens verrassend met 0-4 van HBS, dat nog een kans had op de periodetitel. Zo viel voor UDI’19 het doek op de laatste speeldag. Zij degraderen naar de Hoofdklasse. Jong FC Den Bosch mag via de play-offs proberen zich veilig te spelen.

Ook Juliana’31 is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om degradatie te voorkomen. Zij maakten nog een kans om de play-offs te ontlopen, maar daarvoor was het afhankelijk van het esultaat van Magreb’90. De Utrechters wonnen verrassend met 2-4 van kampioen De Dijk en dus deed de 4-1-zege van Juliana’31 op Jong Achilles’29 er niet meer toe.

Hercules maakt kans op Tweede Divisie

Hercules bemachtigde de laatste periodetitel, door met 4-0 van OFC te winnen. Dat was ruim voldoende om HBS van zich af te houden. Voor Hercules beginnen de play-offs woensdag met een thuiswedstrijd tegen Spakenburg. Drie dagen later wordt de return in Spakenburg gespeeld.

De uitslagen van de Derde Divisie Zondag

Dongen – JVC Cuijk 2-0

HSC’21 – EVV 2-2

HerculesOFC 4-0

HBS – Jong FC Den Bosch 0-4

Westlandia – UDI’19 9-3

Jong De Graafschap – Quick’20 5-3

De Dijk – Magreb’90 2-4

Juliana’31 – Jong Achilles’29 4-1

OJC Rosmalen – Be Quick 1887

Bekijk hier de eindstand van de Derde Divisie Zondag

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag