woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieEfficiënt GVVV laat Koninklijke HFC met lege handen achter

Efficiënt GVVV laat Koninklijke HFC met lege handen achter

In een wedstrijd met opnieuw twee compleet verschillende gezichten is GVVV opnieuw als sterkste en gelukkigste uit de strijd met Koninklijke HFC gekomen. De Veenendaalers hadden aan één treffer van Simon Brouwer voldoende om zich te plaatsen voor de volgende bekerronde.

Gemiste kansen
Zo sterk als GVVV zaterdag in Haarlem voor rust voor de dag kwam, zo slap en slordig was het eerste speelstuk op het eigen kunstgras van Panhuis. De Veenendaalers grossierden in balverlies en creëerden bitter weinig. Koninklijke HFC daarentegen keek even de kat uit de boom, maar nam na een kwartier brutaal het initiatief in handen. Met name Daniel van Son liet zich daarbij gelden. De vleugelaanvaller schoot eerst met een mooi geplaatst schot maar net naast, maar trof enkele minuten later de kruising. Tussendoor had Oscar Wilffert een aardige kopkans gehad, maar tot een voorsprong leidde het niet.

Efficiënt GVVV
De equipe van Ted Verdonschot betaalde een hoge prijs voor de gemiste kansen voor de pauze. De tweede helft was amper twee minuten oud of GVVV nam vanuit het niets een voorsprong. Simon Brouwer verzilverde een voorzet van Adnane en tekende voor de 1-0. Het bracht de Haarlemmers duidelijk van hun stuk, want het was plots GVVV dat steeds gevaarlijker werd en via onder meer Martin van Eck kansrijk was voor verdubbeling van de marge. In de rommelige slotfase had ook Jeremy de Graaf de 2-0 op zijn slof, maar hij vond doelman Tom Boks op zijn weg. Zo bleef het bij een minimale voorsprong, maar voldoende voor GVVV om zich te plaatsen bij de laatste zestien ploegen in de KNVB beker.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD