zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagEerste training bij Sparta geeft Kaars vertrouwen

Eerste training bij Sparta geeft Kaars vertrouwen

Het avontuur van Dennis Kaars bij Sparta Rotterdam is begonnen. Hoe lang dat avontuur precies gaat duren moet nog blijken, maar de spits van De Dijk traint in ieder geval tot en met vrijdag mee met de Eredivisionist. Kaars keek terug op een geslaagde eerste dag bij Sparta.

‘Niet het idee dat ik hier niets te zoeken heb’

Als speler van een Derde Divisie-club is de stap naar de Eredivisie behoorlijk groot. Zeker als de leeftijd van Kaars, 28 jaar inmiddels, wordt meegenomen. Ook de aanvaller zelf wist vooraf niet goed wat hem te wachten stond, maar na de eerste training was hij tevreden. “Het viel mij eigenlijk wel mee. Vooral hoe ik werd ontvangen bij de club, door de andere spelers. Heel positief en het niveau van de training is hoog en goed, maar ik heb niet het idee dat ik hier totaal niets te zoeken heb”, vertelde de Amsterdammer in gesprek met RTVNH. “Ik hoop dat ze dat gevoel bij Sparta ook hebben en dat ik niet de enige ben.”

In de Derde Divisie scoort Kaars aan de lopende band. De teller staat inmiddels al op negentien doelpunten en dat was ook de reden waarom hij opviel bij Sparta. Op Het Kasteel hopen ze voor een relatief laag bedrag een aanvaller te kunnen strikken met scorend vermogen. Bij Kaars leeft de overtuiging dat hij ook in het shirt van Sparta productief kan zijn. “Het is niet zo dat ik druk voel. Natuurlijk ben je spits en wil je graag laten zien dat je goed kunt scoren, maar dat vertrouwen heb ik wel. Ik heb dit seizoen al zoveel doelpunten gemaakt en ik weet precies wat ik moet doen als ik een kans krijg. Dat hoef ik niet opnieuw te leren bij Sparta. Ik doe dus gewoon lekker mijn ding.”

Kaars wil niet te ver vooruit kijken

Hoewel de 28-jarige student pas één training achter de rug heeft, bevalt het hem zeer goed. “Als je zo’n training als deze meemaakt, dan denk je wel dat ik dit eerder had moeten doen, want dit voelt gewoon echt goed.” Kaars is in zijn hoofd echter nog niet bezig met een contract, zo gaf hij aan tegenover RTVNH. Dat komt na vrijdag wel. “We gaan dan evalueren met de club en mijzelf. Hoe zij vonden dat het gegaan is en als ze denken dat ik iets kan toevoegen aan Sparta, dan zullen er eventueel onderhandelingen volgen over een contract.”

 

Mocht het contract er komen, dan is dat naar alle waarschijnlijkheid ook een financiële verbetering voor Kaars. Zelf verwacht hij echter niet dat hij dan meteen gekke dingen gaat doen, zoals bijvoorbeeld het aanschaffen van een dure auto. Momenteel reist hij immers met een eenvoudige auto op een neer tussen Monnickendam en Rotterdam. “Dat is misschien ook wel mooi en het past ook wel bij me dat ik als 28-jarige amateur met een roestbak en een gat er in kom aanrijden. Dat heeft ook wel zijn charme en volgens mij houden ze daar bij Sparta ook wel van. Deze auto heb ik voor duizend euro gekocht en hij doet het al zes jaar, dus voorlopig neem ik daar ook nog geen afstand van.”

Trainer Alex Pastoor tevreden, maar houdt opties open

Voor Sparta-trainer Alex Pastoor was het de eerste keer dat hij Kaars aan het werk zag. De eerste kennismaking op het voetbalveld was de oefenmeester niet slecht bevallen. “Ik vind dat hij het zeer behoorlijk heeft gedaan. In alle oefeningen moest hij even zoeken, wat nu precies de bedoeling was en wat er van hem verwacht werd. Maar dat is allemaal in de marge, dus dat maakt niet zo heel veel uit. Ik vind dat hij een prima indruk heeft gemaakt.”

Net als Kaars is Pastoor nog niet bezig met wat er na vrijdag gaat gebeuren. De leeftijd van de spits is echter niet direct een struikelblok. “Zolang iemand van waarde kan zijn voor jouw selectie, zeker als het gaat om het maken van doelpunten, dan vind ik niet dat je naar andere dingen moet kijken. Hij moet fit zijn, beter kunnen worden en bereid zijn om daar alles voor te doen en te laten. Als die dingen kloppen, dan vind ik het een hele interessante optie.”

Ook bij Pastoor is er weinig twijfel of Kaars het op Eredivisie-niveau wel kan laten zien als doelpuntenmachine. “Hij doet het al jaren achter elkaar, dan heb je dat in je systeem zitten. Op de een of andere manier weet je ook waar klutsballen vallen et cetera. Dat is toch wel wat waard. Op het moment dat je daar gebruik van kunt maken, dan is het voor een club van ons kaliber altijd een uitgelezen mogelijkheid.”

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD