donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlClubsBlauw Geel'38Eerste puntenwinst in 2022 voor Blauw Geel’38 na 0-0 gelijkspel bij Unitas

Eerste puntenwinst in 2022 voor Blauw Geel’38 na 0-0 gelijkspel bij Unitas

Het is te hopen dat het gezegde ”Als er een schaap over de dam is volgen er meer” de komende weken bewaarheid gaat worden voor Blauw Geel’38 , de ploeg van Niels van Casteren, die via het 0-0 gelijkspel tegen Unitas het eerste punt binnenhaalde in 2022.

Opponent Unitas was flitsend begonnen aan dit seizoen; bivakkeerde zelfs enkele weken op een tweede plaats in de 3e Divisie maar de laatste wedstrijden ging het echter niet zoals de kersverse trainer Hans de Jong het graag zag. Gevolg: een schamel puntje uit de laatste wedstrijden en een vrije val naar plaats negen op de ranglijst.

Is het merendeel van de 0-0 wedstrijden saai; dat was het in de midweekse wedstrijd in de 3e Divisie zeker niet. Het werd een duel waarbij zowel Unitas als Blauw Geel’38 voor de volle winst gingen. Een wedstrijd met twee gezichten. Voor de rust Blauw Geel’38 als sterkste, na de thee de thuisploeg.
Voor de rust was het Emre Gurcuoglu die zijn schot gekeerd zag door Blauw Geel-doelman Aria Hashemi terwijl aan de andere kant Ronald Vlot zich onderscheidde door een kopbal van Ben van den Nieuwenhof prima te pakken.

Na de thee een wat meer dominerend Unitas, dat Joey Lokasi zijn rentree zag maken na lange blessureafwezigheid. De beste kansen voor Unitas. Robert Mutzers had zich tot matchwinnaar kunnen laten tronen maar van drie meter afstand schoot hij hoog over terwijl ook een kopbal van Jeremy van Uunen geen genade vond in de ogen van de goed keepende Hashemi.

En zo bleef het bij 0-0, waarmee Unitas op de 9e plaats bleef staan en Blauw Geel weliswaar een plaatsje opschoof in de stand maar zich nog steeds in de gevarenzone bevindt.

 “Tevreden over de getoonde werklust”

Hans de Jong was een tevreden trainer. “Ik heb een gretig Unitas gezien dat optimale strijdlust tentoonspreidde . En ook niet onbelangrijk: we hebben de 0 weer eens gehouden. Ik denk dat we vanavond twee ploegen aan het werk hebben gezien die elkaar weinig ontliepen. Vergeet ook niet dat we na de winterstop heel wat voor onze kiezen hebben gehad, blessures, een trainerswisseling, forse nederlagen. Ik denk dat de druk er nu een beetje af is en dat we weer naar boven kunnen kijken”.

 “Ik kan wel leven met die 0-0”

Ook de trainer van Blauw Geel’38 kon wel leven met het gelijke spel.
“ Het was in ieder geval geen saaie 0-0. We hebben niet verloren en nu kijken of we die lijn zondag thuis tegen Hoogland door kunnen zetten. Ik heb vanavond een goed voetballende ploeg gezien die de tegenstander met name in de eerste helft de wil oplegde. De tweede helft kantelde de wedstrijd enigszins met twee reuze kansen voor de thuisclub. Ik ben blij met de puntenverdeling”.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD