donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEerste periodetitel prooi voor Jong Ajax, NEC grijpt ticket play-offs

Eerste periodetitel prooi voor Jong Ajax, NEC grijpt ticket play-offs

Jong Ajax wist vrijdagavond beslag te leggen op de eerste periodetitel in de Jupiler League. De Amsterdamse formatie was te sterk voor FC Eindhoven (2-3). NEC plaatste zich voor de play-offs door een thuiszege op het beloftenteam van FC Utrecht (3-1). 

NEC – Jong FC Utrecht
De thuisploeg wist het beloftenteam uit Utrecht direct onder druk te zetten, maar er was voor de supporters in het eerste kwartier weinig om van te genieten. In de zestiende minuut kwamen de Nijmegenaren toch op voorsprong, een lange bal van Frank Sturing kwam terecht bij Sven Braken, die vervolgens de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Toen minuten later was er een mogelijkheid te noteren voor FC Utrecht, met het schot van Velanas had doelman Joris Delle opvallend veel moeite. In de 32ste minuut wist NEC de voorsprong te vergroten, Arnaut Groeneveld plaatste de bal keurig in de hoek (2-0). Drie minuten later liet Braken de mogelijkheid liggen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar hij zag de bal voorlangs gaan.

NEC leek op weg naar een eenvoudige zege, maar daar dacht Jong FC Utrecht toch anders over. Een onoplettendheid in de verdediging van de Nijmegenaren leverde een doelpunt op van Ould-Chikh (2-1). Twee minuten later stelde Ted van de Pavert weer orde op zaken met zijn treffer (3-1).

Eindhoven – Jong Ajax
De lijstaanvoerder uit Amsterdam leek in de beginfase van de wedstrijd op voorsprong te komen nadat de dienstdoende arbiter naar de stip wees en dus een strafschop toekende aan de ploeg. Cassierra wist het buitenkansje niet te benutten, hij schoot de bal naast het doel van de tegenstander. In de daaropvolgende minuten moest doelman Ruud Swinkels reddend optreden bij een schot van Nunnely en zag hij dat Cassiera in een mooie positie de bal totaal verkeer raakte. In de 22ste minuut was Lieder verantwoordelijk voor de eerste echte doelpoging van de Eindhovenaren, de inzet werd echter recht op de doelman geschoten. Nadat Ajax nog enkele mogelijkheden liet liggen was FC Eindhoven verantwoordelijk voor de openingstreffer, Lieder wist de assist van Elton Kabangus af te ronden (1-0).

Jong Ajax kwam in de 54ste minuut op gelijke hoogte met de gastheer. Dani de Wit verdween als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier en de assist was van Eiting (1-1). Tien minuten later leken de Amsterdammers op voorsprong te komen, maar het doelpunt van De Wit werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de 72ste minuut was het weer raak voor Jong Ajax, maar nu wees de arbiter wel naar de middenstip. Eiting krulde de bal binnen (1-2). Enkele minuten later leek het duel beslist te worden door de derde treffer van Ajax, doelpuntenmaker was De Wit (1-3). FC Eindhoven wenste zich niet neer te leggen bij een nederlaag en kwam nog wel terug tot (2-3) door Lieder, maar verder kwam het niet.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD