Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie wil financiële compensatie voor deelname beloftenteams

Eerste Divisie wil financiële compensatie voor deelname beloftenteams

Clubs in de Eerste Divisie verlangen financiële compensatie voor de aanwezigheid van beloftenteams in de competitie. Ook willen ze duidelijke regels waaraan de Jong-teams moeten voldoen.

Verbeterpunten
Dat heeft een commissie, bestaande uit Remco Oversier (NEC), Frank van Mosselveld (RKC) en Peter Bijvelds (FC Oss), als conclusie geformuleerd. De ‘verbeterpunten’ worden op 6 juni aan de vergadering betaald voetbal voorgelegd. In diezelfde vergadering komt onder meer ook de mogelijke verplichting om in de Eredivisie op natuurgras te spelen aan de orde.

Opleidingsvergoeding
,,Clubs uit de eerste divisie vinden een opleidingsvergoeding reëel, omdat die competitie ertoe bijdraagt dat jonge talenten van topclubs zich sneller ontwikkelen. Daardoor kunnen ze eerder aansluiten bij de eerste selectie of verkocht worden. De Ajacieden Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek worden als voorbeeld genoemd. Behalve Ajax hebben ook AZ, PSV en FC Utrecht een Jong-team in de eerste divisie. In de wandelgang circuleerde een bedrag van 1,5 miljoen euro dat de eerste divisie voor de deelname van elk beloftenteam zou willen vragen”, schrijft het AD. ,,De claim van een opleidingsvergoeding is weer van de baan als besloten zou worden tot een andere competitie-opzet, bijvoorbeeld een inkrimping van de eredivisie naar zestien clubs. Want dan komt er ook een nieuwe verdeelsleutel voor de tv-gelden. Die ligt bij een ongewijzigde competitieopzet tot 2024 vast.”

Promotieplicht
Daarnaast willen de clubs dat de Jong-teams met een vastere selectie gaan spelen die op 31 augustus wordt opgegeven en eventueel in de winterstop nog enkele mutaties kan ondergaan. Tenslotte pleit de Eerste Divisie ervoor dat de kampioen van de Tweede Divisie verplicht promoveert en wil men dat twee clubs uit de Eerste Divisie promoveren naar de Eredivisie.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie