maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEerste Divisie: Wereldgoal Muhren bij winnend Cambuur, NEC wint in slotfase

Eerste Divisie: Wereldgoal Muhren bij winnend Cambuur, NEC wint in slotfase

Jong AZ – Cambuur Leeuwarden

Robert Muhren blijft maar mooie doelpunten maken voor Cambuur Leeuwarden. Vandaag was hij met zijn 25e en 26e doelpunt van het seizoen wederom goud waard voor de ploeg van Henk de Jong. Op bezoek bij Jong AZ, waar Ferdy Druijff en Sugawara in de basis begonnen, had Cambuur het niet heel lastig. De koploper van de Eerste Divisie is hard op weg om het kampioenschap binnen te halen en liet dat ook zien op sportpark Wijdewormer. Met rust stond het al 0-2 voor de Leeuwarders nadat Robert Muhren eerst een fantastische volley binnenschoot en ook de 0-2 binnenschoot. Het slotakkoord was voor Michael Breij en was het 0-3 voor de koploper dat nog 4 punten los staat van De Graafschap.

Jong FC Utrecht – NEC

NEC zet alle zeilen bij om toch nog de play-offs te halen voor de nacompetitie; de ploeg staat op een 10e plek en die geeft geen recht op deelname. Echter waren de Nijmegenaren niet helemaal bij de les bij aanvang van de wedstrijd: al na 2 minuten lag de bal op de stip voor Matthijs Branderhorst. Arweiler maakte dit buitenkansje af en zo stond het al snel 1-0. NEC moest in de achtervolging en scheidsrechter Laurens Gerrets gaf NEC de ultieme kans toen hij in de 24e minuut naar de stip wees. Zian Fleming schoot de pingel binnen en tekende zijn 13e van het seizoen aan. Na rust zette NEC verder aan om de overwinning binnen te slepen; een schot van Sellouf belandde op de lat. Uiteindelijk was het pas in de 93e minuut raak voor NEC: invaller Ole Romeny bezorgde zijn team 3 punten en zo klimt NEC naar plek 8.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD