dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCEERSTE DIVISIE | Sparta komt met de schrik vrij tegen Dordrecht, Almere...

EERSTE DIVISIE | Sparta komt met de schrik vrij tegen Dordrecht, Almere City blijft uitstekend presteren

Sparta leek vrijdagavond af te stevenen op puntenverlies in eigen huis tegen FC Dordrecht. De ploeg van trainer/coach Henk Fräser wist echter een achterstand van 0-2 alsnog om te buigen naar een overwinning (3-2). Almere City blijft punten bijeen sprokkelen, thuis wist het te winnen van RKC Waalwijk (2-1). Jong Ajax ging verrassend onderuit tegen FC Eindhoven (0-3) en Telstar won thuis van TOP Oss (1-0).

Sparta – FC Dordrecht
De wedstrijd was pas één minuut oud toen de eerste treffer van de avond al viel. Het was verrassend genoeg niet de thuisploeg, maar FC Dordrecht. Een mooie lange bal van Stankov kwam terecht bij Cijntje die fraai af wist te ronden (0-1). In de zeventiende minuut kreeg de hekkensluiter een corner te namen die voor de voeten viel van Lewis Montsma, hij twijfelde niet en schoot de 0-2 binnen. Sparta wist in de blessuretijd van de eerste helft dan toch de aansluitingstreffer te maken, Duarte kopte de bal binnen (1-2). Sparta ging in de tweede helft vanzelfsprekend op jacht naar de gekijkmaker. In de 51ste minuut kreeg men loon naar werken. Een vrije trap kwam op het hoofd van Lars Veldwijk die de bal binnen kopte (2-2). Nog binnen het uur werd de wedstrijd helemaal op zijn kop gezet, Sparta kwam na de 0-2 achterstand op een 3-2 voorsprong. In de 56ste minuut had Royston Drenthe geluk dat zijn inzet van richting werd veranderd en in het doel verdween van FC Dordrecht.

Almere City – RKC Waalwijk
In de 41ste minuut was het Vossebelt die al weer zijn vijfde treffer van het seizoen te produceren. Hiermee bracht hij Almere City op voorsprong (1-0) waardoor het met een goed gevoel de kleedkamer op kon zoeken.  In de 75ste minuut kwamen de gasten op gelijke hoogte met Almere City. Jari Koenraat wist half vallend de bal binnen te werken (1-1). Almere City wist snel orde op zaken te stellen, Vossebelt wist wederom het net van de tegenstander te vinden (2-1).

Jong Ajax – FC Eindhoven
De Amsterdammers kenden een zeer slechte start van het duel met FC Eindhoven. Na dertien minuten spelen stond op het scorebord van spotcomplex De Toekomst de stand van 0-2 op het scorebord. Alvin Daniels was goed voor de eerste treffer en de 0-2 kwam op naam van Collin Seedorf.  In de 21ste minuut kreeg Jong Ajax de uitgelezen mogelijkheid om dichterbij te komen, maar de toegekende strafschop werd door Sierhuis op de lat geschoten. Elton Kabangu bepaalde in de 85ste minuut de eindstand van 0-3.

Telstar – TOP Oss
Na 25 minuten spelen opende Telstar de score, Rodney Lopes Cabral verscheen als de doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier (1-0). Dit bleek na negentig minuten spelen de beslissende treffer te zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD