zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEERSTE DIVISIE: SC Cambuur verslaat Jong AZ, overwinningen voor TOP Oss, NAC...

EERSTE DIVISIE: SC Cambuur verslaat Jong AZ, overwinningen voor TOP Oss, NAC en Excelsior

SC Cambuur deed vrijdagavond uitstekende zaken in de strijd om de eerste plaats in de Eerste Divisie. De ploeg won met 3-1 van Jong AZ nadat het vroeg op achterstand gekomen was. NAC Breda pakte drie punten tegen MVV (2-0), TOP Oss won van FC Eindhoven (3-1) en Excelsior maakte indruk in Kerkrade tegen Roda JC (1-4). 

De toeschouwers in Leeuwarden kregen in de derde minuut van de wedstrijd de eerste treffer van de avond te zien, maar deze was verrassend genoeg niet voor de thuisspelende formatie. Correia was verantwoordelijk voor de 0-1. In het vervolg stelde SC Cambuur orde op zaken en won het met 3-1. Doelpuntenmakers voor de koploper waren Akoy, Kallon en Mühren.

NAC Breda won in eigen huis van MVV en kwam na iets meer dan een half uur spelen op voorsprong toen Dogan vanaf de penaltystip raak wist te schieten (1-0). Een minuut voor het einde van de officiële speeltijd bepaalde Ilic de eindstand op 2-0.  TOP Oss was te sterk voor FC Eindhoven mede door twee doelpunten van Giovanni Buttner (3-1). Rommens was ook trefzeker voor de thuisploeg en de treffer van de gasten kwam op naam van De Rooij.

Roda JC kwam na vier minuten spelen nog wel op voorsprong door Alberg, maar keek na 24 minuten spelen al weer tegen een achterstand aan. Dit door Zwarts en een eigen doelpunt van Schlosser (1-2). In de tweede helft bepaalden Zwarts en Mendes Moreira de eindstand op 1-4, waardoor Excelsior de drie punten bij kon schrijven.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD