Volg ons

Eerste Divisie

EERSTE DIVISIE: SC Cambuur verslaat Jong AZ, overwinningen voor TOP Oss, NAC en Excelsior

EERSTE DIVISIE: SC Cambuur verslaat Jong AZ, overwinningen voor TOP Oss, NAC en Excelsior

SC Cambuur deed vrijdagavond uitstekende zaken in de strijd om de eerste plaats in de Eerste Divisie. De ploeg won met 3-1 van Jong AZ nadat het vroeg op achterstand gekomen was. NAC Breda pakte drie punten tegen MVV (2-0), TOP Oss won van FC Eindhoven (3-1) en Excelsior maakte indruk in Kerkrade tegen Roda JC (1-4). 

De toeschouwers in Leeuwarden kregen in de derde minuut van de wedstrijd de eerste treffer van de avond te zien, maar deze was verrassend genoeg niet voor de thuisspelende formatie. Correia was verantwoordelijk voor de 0-1. In het vervolg stelde SC Cambuur orde op zaken en won het met 3-1. Doelpuntenmakers voor de koploper waren Akoy, Kallon en Mühren.

NAC Breda won in eigen huis van MVV en kwam na iets meer dan een half uur spelen op voorsprong toen Dogan vanaf de penaltystip raak wist te schieten (1-0). Een minuut voor het einde van de officiële speeltijd bepaalde Ilic de eindstand op 2-0.  TOP Oss was te sterk voor FC Eindhoven mede door twee doelpunten van Giovanni Buttner (3-1). Rommens was ook trefzeker voor de thuisploeg en de treffer van de gasten kwam op naam van De Rooij.

Roda JC kwam na vier minuten spelen nog wel op voorsprong door Alberg, maar keek na 24 minuten spelen al weer tegen een achterstand aan. Dit door Zwarts en een eigen doelpunt van Schlosser (1-2). In de tweede helft bepaalden Zwarts en Mendes Moreira de eindstand op 1-4, waardoor Excelsior de drie punten bij kon schrijven.

Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie