Volg ons

Eerste Divisie

EERSTE DIVISIE: SC Cambuur in topper onderuit tegen Jong Ajax, hekkensluiter FC Dordrecht verrast Jong PSV

EERSTE DIVISIE: SC Cambuur in topper onderuit tegen Jong Ajax, hekkensluiter FC Dordrecht verrast Jong PSV

Jong Ajax deed vrijdagavond uitstekende zaken in de strijd om de eerste plaats in de Eerste Divisie. Het talententeam uit Amsterdam pakte drie punten in Leeuwarden tegen koploper SC Cambuur (0-2) waardoor het verschil tussen de twee ploegen nog maar drie punten is. Jong PSV liet zich in Eindhoven verrassen door de nummer twintig op de ranglijst FC Dordrecht (0-1). Go Ahead Eagles won bij Helmond Sport (1-2), Jong FC Utrecht en FC Eindhoven deelden de punten (2-2) en NEC ging thuis onderuit tegen Almere City (2-3). 

Jong Ajax begon de wedstrijd met één debutant. De pas zeventienjarige Sontje Hansen, recent topscorer van het WK onder-17, maakte zijn debuut in het betaalde voetbal. De thuisploeg had in het eerste half uur het betere van het spel, maar het kwam toch op achterstand. De eerste echte kans voor Jong Ajax werd direct gepromoveerd tot een doelpunt. Brobbey schoot raak door de benen van de doelman, dit op aangeven van Castillo die even daarvoor op fraaie wijze Antonia uit wist te kappen (0-1). In de 37ste minuut was alles en iedereen van SC Cambuur furieus op de scheidsrechter toen hij de bal niet op de stip wenste te leggen voor de thuisploeg. Kik Pierie raakte Jacobs met zijn voet op het hoofd. De speler van SC Cambuur moest even later noodgedwongen met een hoofdblessure het veld voortijdig verlaten. In e 67ste minuut was er wederom een debutant bij de Amsterdammers, de zestienjarige Naci Ünüvar verving de doelpuntenmaker.  SC Cambuur voerde de druk nog maar eens op en kreeg mogelijkheden om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar daar slaagde het dus niet in. Het slotakkoord was voor de formatie uit Amsterdam, in de 82ste minuut bepaalde Sontje Hansen de eindstand op 0-2.

FC Dordrecht opende in de 34ste minuut de score in Eindhoven. Een goed uitgevoerde counter resulteerde eerst in een schot van Amadin, maar deze wist de keeper nog te keren. De rebound was echter een prooi voor Jari Schuurman (0-1). Vervolgens werd er niet meer gescoord waardoor de hekkensluiter er drie punten bij kon schrijven.

Go Ahead Eagles kwam na 24 minuten voetbal op 0-1 door Rabillard. Nog net binnen het uur kwam Helmond Sport terug tot 1-1 toen Swinnen het net van de tegenstander wist te vinden (1-1), maar zes minuten voor het einde van de officiële speeltijd bepaalde Navratil de eindstand op 1-2 in het voordeel van de ploeg uit Deventer.

Almere City wist drie punten mee te nemen uit Nijmegen waar het NEC wist te verslaan (2-3). De doelpunten van de winnende formatie kwamen op naam van Efmorfidis, Kip en Verheydt. De verliezende ploeg profiteerde van een eigen treffer van Balker en scoorde zelf via Kvida.

Justin Lonwijk beleefde een vreemde avond in het shirt van Jong FC Utrecht dat één punt pakte tegen FC Eindhoven (2-2). In de veertiende minuut was hij goed voor de 1-1 , maar hij was ook verantwoordelijk voor de laatste treffer van de avond. Deze was echter een bal die hij achter zijn eigen doelman wist te werken. Mallahi (Jong FC Utrecht) en Lopes (FC Eindhoven) waren de andere doelpuntenmakers.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie