Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie | Ruime zeges De Graafschap en MVV, Excelsior verrassend onderuit tegen FC Volendam

Eerste Divisie | Ruime zeges De Graafschap en MVV, Excelsior verrassend onderuit tegen FC Volendam

Speelronde 16 stond in het teken van het signaal tegen racisme in het voetbal. Maar uitgerekend hoofdrolspeler Ahmad Mendes Moreira kende met Excelsior een slechte beurt tegen FC Volendam. FC Den Bosch wist juist een horrorweek af te sluiten met een zege bij Almere City FC.

De wedstrijden begonnen allemaal met een minuut stilte als signaal dat racisme niet thuishoort in het voetbal. Toen de bal eenmaal rolde, maakte koploper Cambuur geen fout op bezoek bij FC Eindhoven: 0-3. Dat gold ook voor De Graafschap, in verliespunten gelijk met de Friezen. De ploeg van coach Mike Snoei won tamelijk eenvoudig van Jong PSV.

De topper van deze speelronde tussen NAC en Jong Ajax liep uit op een deceptie voor de Bredanaars: 1-2. NAC kwam nog wel aan de leiding, maar gaf daarna de wedstrijd uit handen. Daardoor zakt de formatie van coach Ruud Brood af naar plek 8 en is de achterstand op de koppositie al 9 punten.

Een comfortabele zege was er voor MVV, dat TOP Oss met 4-0 versloeg. Bij Telstar bewees Reda Kharchouch wederom zijn waarde. Hij scoorde tweemaal in een duel dat de Witte Leeuwen met 2-3 wonnen bij FC Dordrecht. Bij de ploeg van Claudio Braga benutte Marques twee strafschoppen.

Go Ahead Eagles en Roda JC deelden de punten. FC Den Bosch revancheerde zich door te winnen bij Almere City FC. De meeste spotlights waren echter gericht op Excelsior en dan met name Ahmad Mendes Moreira. FC Volendam had geen boodschap aan de warme reacties die de aanvaller van de Rotterdammers kreeg en stond na ruim een half uur met 0-2 voor. Na rust deed Jeffry Fortes nog wel wat terug, maar hij kon de 1-2 nederlaag niet voorkomen.

De uitslagen:
FC Dordrecht – Telstar 2-3
Go Ahead Eagles – Roda JC 1-1
MVV Maastricht – TOP Oss 4-0
NAC Breda – Jong Ajax 1-2
FC Eindhoven – SC Cambuur 0-3
Helmond Sport – NEC 1-2
Excelsior – FC Volendam 1-2
De Graafschap – Jong PSV 4-1
Almere City FC – FC Den Bosch 0-2
Jong FC Utrecht – Jong AZ 2-1

Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie