donderdag, maart 4, 2021
Home Competities Eerste Divisie Eerste Divisie: Roda JC hard onderuit bij Jong Ajax, Eagles langs Jong...

Eerste Divisie: Roda JC hard onderuit bij Jong Ajax, Eagles langs Jong Utrecht

Jong Ajax heeft een betrekkelijk eenvoudige zege geboekt op Roda JC. De Limburgers kwamen er nauwelijks aan te pas en verloren met liefst 5-1. Go Ahead Eagles had tegen Jong FC Utrecht voldoende aan een paar aardige fases: 2-4.

- Advertentie -

Jong Ajax – Roda JC
Roda JC beleefde een hele vervelende avond op de Toekomst. De Amsterdamse beloften waren vanaf het begin de gevaarlijkste ploeg en al na twaalf minuten stond de Limburgse ploeg op een 2-0 achterstand dankzij treffers van Noa Lang en Victor Jensen. Vlak voor rust werd het bovendien 3-0 door Vaclav Cerny. Roda kreeg echter nog voor het rustsignaal een strafschop te nemen, die via de paal en doelman Dominik Kotarski in het doel belandde. Het duel werd al in de eerste helft beslist door Jasper ter Heide, die de 4-1 in Amsterdams voordeel scoorde.

Na de pauze kreeg Roda wel iets meer gelegenheid om mee te voetballen, maar evengoed was het Perr Schuurs die na ruim een uur van buiten de zestien de 5-1 scoorde. Dat was tevens de eindstand. Door de nederlaag verzuimt Roda het gaatje naar de subtop te dichten. Jong Ajax komt door de overwinning het linkerrijtje binnen.

Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles heeft een broodnodige zege geboekt op bezoek bij Jong FC Utrecht. Het duel stond vooraf in het teken van de inzameling voor oud-Eagles en FC Utrecht-speler Leon de Kogel. Na een wat slordig begin kwam de Deventer ploeg via een benutte strafschop van Jeroen Veldmate na een half uur aan de leiding. Twee minuten later was het opnieuw raak, ditmaal was het Richard van der Venne die op fraaie wijze raak schoot. Eagles bleef iets gevaarlijker, maar het waren de jonge Domstedelingen die plotseling de 1-2 scoorden via Keelan Lebon. Een paar minuten later herstelde de ploeg van coach John Stegeman de marge tot twee treffers toen Veldmate zijn tweede goal van de avond mocht vieren. Luttele minuten later kon ook Van der Venne opnieuw juichen na een heerlijke goal: 1-4. Shayne Pattynama maakte echter ook al snel de 2-4 nadat hij wel erg veel ruimte kreeg om te draaien en uit te halen. Dat was tevens de eindstand. De inzameling voor Leon de Kogel leverde uiteindelijk zo’n 23 duizend euro op.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES