donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEerste Divisie | Reglementen omtrent Periodetitels bijgewerkt

Eerste Divisie | Reglementen omtrent Periodetitels bijgewerkt

De Eerste Divisie kent al jarenlang een systeem waarbij de competitie opgedeeld wordt in 4 periodes en de winnaars van deze periodes deel mogen nemen aan de play-offs voor promotie en degradatie. Omdat het soms lastig te volgen is met de deelname van de beloften-ploegen, die uiteraard niet kunnen promoveren, hier een samenvatting van de bijgewerkte regels voor de periodetitels.

Eerste periode gaat in vanaf de 1e speelronde
Afgelopen seizoen ging de eerste periode pas in vanaf de 3e speelronde, nu wordt dit aangepast en beslaat de 1e periode speelronde 1 t/m 9. Aankomend weekeinde zal de 7e speelronde gespeeld worden en zal De Graafschap de koppositie nog even moeten volhouden voor de periodetitel.
De overige periodes zullen gespeeld worden gedurende de volgende speelrondes:

Periode 2: Speelronde 10 t/m 19
Periode 3: Speelronde 20 t/m 28
Periode 4: Speelronde 29 t/m 38

Beloften teams
Alle teams kunnen periodekampioen worden en hebben dan recht op het “Bronzen Kampioenschild”. Mocht een team al eerder een periode hebben binnen gesleept, of wint een belofteploeg de periodetitel, dan schuift het ticket voor de play-offs door naar de nummer 2 van de periode, het eerder  genoemde schild zullen zij wel ontvangen. Mocht de nummer 2 ook al een periode op zak hebben of is de nummer 2 een belofteploeg dan gaat het ticket niet naar de nummer 3 maar wordt deze op basis van de eindstand verdeeld.

Directe promotie
Zoals bekend promoveren dit jaar de eerste 2 ploegen van de Eerste Divisie rechtstreeks naar de Eredivisie. Als zij gedurende het jaar een periodetitel binnen slepen, gaat het play-off ticket niet naar de nummer 2 van de periode, maar wordt deze ook doorgeschoven in de eindklassering.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD