Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie | Reacties na speelronde 16: Brood en Moniz houden moed, Snoei en De Jong gaan voor de titel

Eerste Divisie | Reacties na speelronde 16: Brood en Moniz houden moed, Snoei en De Jong gaan voor de titel

De 16e speelronde in de Eerste Divisie leverde overwinningen op voor de clubs aan kop Cambuur Leeuwarden en De Graafschap, Excelsior verloor verassend van FC Volendam en NAC wist voor de 6e keer op rij niet te winnen. Hieronder een samenvatting van de reacties.

Cambuur dendert door en verrast trainer Henk de Jong

Cambuur Leeuwarden won uit bij FC Eindhoven gemakkelijk met 0-3 en is de grootste titelkandidaat. Het succes van Cambuur verrast ook trainer Henk de Jong: “Dat we er in deze fase van het seizoen zo goed op zouden staan als team, had ik niet verwacht. Maar we hebben nog geen punt gestolen”. Het veelscorende Cambuur gaat deze competitie als een speer en hoopt deze vorm vast te houden.

Mike Snoei “Vol voor het kampioenschap gaan”

Mike Snoei is duidelijk en open zoals hij altijd is: “De mindset moet zijn kampioen worden.” De Graafschap won gemakkelijk met 4-1 van Jong PSV en loopt samen met Cambuur uit op de concurrentie. De titelrace zal nog spannend blijven en gaat verder op maandag als De Graafschap uit speelt tegen Jong AZ.

Brood “Voldoende dingen gezien waar we ons aan vast kunnen houden”

Ondanks dat NAC voor de 6e wedstrijd op rij niet wist te winnen houdt trainer Ruud Brood de moed erin. Tegen Jong Ajax lukte het NAC niet een vuist te maken maar vond Ruud Brood het aardig “Ik vind dit een betere wedstrijd dan tegen Almere City, daar zijn we echt door de ondergrens gezakt. Ik heb voldoende dingen gezien waar we ons aan vast kunnen houden.” Maandag heeft NAC al de kans zich te herpakken tegen Jong PSV.

Ricardo Moniz “We blijven alijtd geloven in in de promotie”

11 punten is de achterstand van Excelsior op koploper Cambuur. Toch blijft trainer Ricardo Moniz vertrouwen houden in promotie “Er zijn genoeg mogelijkheden om te promoveren dus we moeten de moed erin houden.” Tegen FC Volendam verloor Excelsior met 1-2 en moet zich komende week tegen Roda zien te herpakken om de achtervolging in te zetten.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie