zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEerste Divisie: Puntendeling in de Goffert, Jong Ajax en Telstar tonen zich...

Eerste Divisie: Puntendeling in de Goffert, Jong Ajax en Telstar tonen zich goede buren

De mini-Klassieker tussen NEC en NAC is geëindigd in 1-1. NAC had wel een veldoverwicht, maar was achterin niet feilloos. Ook de subtopper tussen Volendam en Go Ahead Eagles kende geen winnaar. Beide ploegen kwamen op voorsprong (1-0 en 1-2) maar wisten deze niet vast te houden. Jong Ajax en Telstar deden elkaar de goals cadeau en deelden eerlijk. Roda JC gaf in een troosteloos leeg Parkstad Limburg-stadion Dordrecht een flink pak op de broek. De teller stopte bij 5-0. Bij TOP Oss – Jong FC Utrecht was het spel van de thuisploeg vrijwel een exacte kopie van de wedstrijd van afgelopen weekend. Het enige verschil was het eindresultaat, dit keer wist TOP Oss in de slotfase nog de overwinning te vinden, 2-1. 

NEC – NAC 1-1

Een NAC-supporter viert elk uniek feitje van zijn club, zelfs als het ene feitje een conflict oplevert met de andere. Zo zijn zij enerzijds trots op het feit dat NAC een van de langste clubnamen ter wereld heeft, maar zijn zij er net zo trots op dat NEC – NAC bekend staat als de mini-Klassieker, vanwege de korte namen. In de rust konden de supporters van de bezoekers ook het meest tevreden terugkijken op de wedstrijd. NAC had het betere van het spel in de Goffert, maar wist, net als NEC, niet tot scoren te komen voor de thee.

Na een uur spelen sloeg NAC ook munt uit het overwicht. Een laag schot van afstand van Verschueren werd door het gladde, natte veld een onhoudbaar schot, 0-1. Het spelbeeld bleef daarna hetzelfde, maar het was NEC dat het beste met de mogelijkheden omging. Een klein kwartier voor tijd schoot Fleming NEK weer naast NAK. In de slotfase kwam daar geen verandering meer in, waardoor een 1-1 gelijkspel het eindoordeel is in deze editie van de mini-Klassieker.

Volendam – Go Ahead Eagles 2-2

Volendam is de afgelopen weken in een dipje beland en dat was ook te zien in het duel tegen Go Ahead Eagles. Volendam kwam nog wel op voorsprong. Antonucci verraste Hobie Verhulst in de korte hoek na tien minuten spelen. Na de openingstreffer nam de ploeg uit Deventer het heft in handen. Tegen het half uur repareerde Rabillard met twee goals kort na elkaar de opgelopen schade.

Dankzij invaller El Kadiri kwam Volendam een klein kwartier na rust weer op gelijke hoogte. Daarna bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend aan de Dijk. Beide ploegen speelden om te winnen en kregen ook mogelijkheden om de winnende te maken. Beide ploegen slaagden hier echter niet in. De subtopper tussen Volendam en Go Ahead Eagles eindigt in een 2-2 gelijkspel.

TOP Oss – Jong FC Utrecht 2-1

Net als afgelopen week tegen Jong PSV, pakte TOP Oss ook tegen de beloften van FC Utrecht direct het initiatief. Maar net als de afgelopen wedstrijd werd er minimaal resultaat gehaald uit dat initiatief. Alleen Cas Peters wist na exact een half uur spelen te scoren uit een hoekschop. Omdat Jong FC Utrecht er niet meer dan twee gevaarlijke schoten van afstand tegenover kon stellen, ging TOP Oss wel met een voorsprong op zak richting de thee.

Kort na rust waren de bezoekers wel succesvol met een schot uit de tweede lijn. Velanes liet Perquis kansloos en vond de gelijkmaker in de verre hoek. Ook de slotfase van de wedstrijd was een kopie van het duel tegen Jong PSV van afgelopen week. Jong Utrecht werd richting het eindsignaal sterker en sterker en zag het veldoverwicht uit de handen glippen. In tegenstelling tot afgelopen week wist TOP Oss, enigszins gelukkig (keeper Nijhuis sloeg in blessuretijd de bal tegen Samet Bulut aan) tot een overwinning te komen. Terecht als je kijkt naar veldverhoudingen over de gehele wedstrijd, curieus omdat TOP Oss de goal wist te maken toen de ploeg juist onder druk stond.

Jong Ajax – Telstar 2-2

Telstar toonde zich op de Toekomst een goede buur. Bij beide treffers van Jong Ajax voor de rust kwam er enige hulp van de defensie van de Velsenaren. Hansen kreeg bij de eerste goal de bal tegen zich aan geschoten en zag de bal vervolgens achter de kansloze Swolfs caramboleren. Zes minuten later werd een steekbal naar Jensen dusdanig getoucheerd dat de aanvaller de bal vrij kon meenemen en de voorsprong voor Jong Ajax verdubbelen.

Toonde Telstar zich voor rust vriendelijk voor Jong Ajax, na rust toonde de thuisploeg zich een goed gastheer. Scherpen en Pierie blunderden in de opbouw en gaven daarmee Reda Kharchouch de kans om de aansluitingstreffer op het bord te zetten. Kort voor tijd kreeg Telstar de helpende hand in de meest letterlijke zin aangeboden. Een knullige handsbal leidde vijf minuten voor het sluiten van de markt tot een penalty en de tweede treffer van Kharchouch. Jong Ajax en Telstar tonen zich goede buren en delen de punten.

Roda JC – FC Dordrecht 5-0

Ongeacht de ontwikkelingen op het veld konden de bezoekers sowieso iets meenemen uit Kerkrade en dat was de wijze raad dat, mochten de Schapenkoppen een nieuw stadion gaan bouwen, ze erop moeten letten dat het stadion niet veel te groot is voor de club die erin speelt. Roda JC deed het voor rust het best in het troosteloze decor. Goals van Alberg (na een fout van Havekotte) en Jensen kort voor rust zorgden voor een 2-0 voorsprong voor Roda JC halverwege de wedstrijd.

Daar kwamen na rust nog drie goals bij voor Roda JC. Ugbo mocht in de 67e minuut van dichtbij de 3-0 binnen koppen, ruim vijf minuten later kon Remans de vierde namens de thuisploeg maken. Kort voor tijd zorgde Alberg vanaf de strafschopstip voor een handvol doelpunten. Nummer 18 Roda JC kent een makkelijke avond tegen nummer 19 Dordrecht, 5-0.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD