Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie overzicht: Veel wedstrijden om de eer in laatste speelronde

Eerste Divisie overzicht: Veel wedstrijden om de eer in laatste speelronde

Natuurlijk was er een spannende strijd om het kampioenschap en directe promotie naar de Eredivisie, maar voor het overige was de laatste speelronde van het seizoen eentje met heel veel wedstrijden om niets. Een overzicht van alle wedstrijden om de eer en de premies.

Telstar – Cambuur Leeuwarden 0-1

Cambuur kon bij een grote overwinning nog een plaats stijgen op de ranglijst en daarmee een ronde later instromen in de nacompetitie, maar de ploeg van Rene Hake kwam in Velsen niet verder dan een 0-1 overwinning. Voor rust viel de winnende treffer. Mathieu benutte een strafschop, die was verkregen, omdat Cabral een overtreding had begaan op de doelpuntenmaker. Cabral kreeg ook direct rood te zien.

Tegen tien Velsenaren ging Cambuur wel jacht op meer, maar lieten de Friezen kansen en mogelijkheden op meer liggen. Kevin van Kippersluis miste na rust zelfs nog een penalty. Door dit resultaat speelt Cambuur dinsdag in de eerste ronde van de nacompetitie tegen FC Dordrecht.

FC Emmen – Jong Utrecht 0-0

Doordat Cambuur in Velsen niet verder kwam dan een 0-1 overwinning, bleef Emmen groter leed dan alleen puntverlies bespaard. In eigen huis kwam Emmen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht.

FC Oss – FC Eindhoven 1-1

FC Oss en FC Eindhoven besluiten hun seizoen met een puntendeling. Voor rust waren de meeste mogelijkheden voor de thuisploeg, maar werd er niet gescoord. Na rust kwam Oss, via Kamaci, op een 1-0 voorsprong. Zeven minuten voor tijd had Joel Thomas de eer om de laatste goal tegen FC Oss te maken. Volgend seizoen heet FC Oss weer TOP Oss.

Go Ahead Eagles – FC Den Bosch 1-2

Go Ahead Eagles heeft gifbeker leeg. Ook in de laatste wedstrijd van het seizoen kwam de ploeg uit Deventer niet tot winst. Namens de Bosschenaren nam Sven Blummel de gehele productie voor zijn rekening, Aaron Nemane scoorde namens de thuisploeg.

Jong AZ – De Graafschap 2-2

Jong AZ en De Graafschap schoten beiden uit de startblokken. Binnen tien minuten stond er al 1-1 op het bord. Hoedemakers scoorde na vier minuten de openingstreffer, drie minuten later maakte Serrarens de gelijkmaker. Halverwege de eerste helft kwamen de Superboeren op een voorsprong, via Diemers. De Graafschap liet mogelijkheden op meer liggen en zagen Jong AZ in de slotfase langszij komen. Kaandorp luisterde het afscheid van trainer Martin Haar op met een puntje tegen De Graafschap.

Helmond Sport – RKC Waalwijk 2-2

De Brabantse derby tussen Helmond Sport en RKC Waalwijk stond in het teken van het afscheid va Robert Braber, die met voetbalpensioen gaat. De spits luisterde zijn eigen feestje op, door na 14 seconden voetbal te scoren. Binnen tien minuten veranderde van Koesveld een schot van Seys, waardoor RKC Waalwijk weer op gelijke hoogte kwam. Na een kwartier spelen was weer raak aan de andere kant, Arne Naudts was de maker. Kort na rust kwam RKC Waalwijk wederom langszij, dankzij een goal van Irvingly van Eijma. Hierna werd er niet meer gescoord en kwam er tien minuten voor tijd een publiekswissel en het einde van de profvoetbal carrière van Robert Braber.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie