Volg ons

Eerste Divisie

EERSTE DIVISIE: Overwinningen voor SC Cambuur en De Graafschap, NAC Breda onderuit in Almere

EERSTE DIVISIE: Overwinningen voor SC Cambuur en De Graafschap, NAC Breda onderuit in Almere

De Graafschap en SC Cambuur hebben vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om de eerste twee plaatsen op de ranglijst. SC Cambuur won de lastige uitwedstrijd van Roda JC (1-2) en De Graafschap was te sterk in Brabant voor Helmond Sport (1-2). NAC Breda verloor de uitwedstrijd van Almere City (1-0) waardoor de ploeg nu zes punten achterstand heeft op de twee plaatsen die aan het einde van het seizoen recht geven op een ticket voor de Eredivisie.

SC Cambuur kende een uitstekende start in Kerkrade. Na een hoekschop voor Roda JC wisten de gasten razendsnel te counteren via Maulun. Laatstgenoemde wist vervolgens de bal klaar te leggen voor Jacobs die als winnaar uit de strijd kwam toen hij één op één kwam te staan met doelman Muyters (0-1). Na iets meer dan een half uur spelen stond de 1-1 al weer op het scorebord. Een voorzet van Croux kwam via Rösch terecht bij Ike Ugbo die vanuit de draai binnen wist te werken (1-1). Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Robert Mühren die de beslissende treffer wist te produceren (1-2).

De Graafschap leek af te stevenen op puntenverlies in Helmond toen Swinnen in de 85ste minuut, op aangeven van Verkennis de 1-1 binnen schoot. Vier minuten later slaagden de gasten er toch nog in om de drie punten te pakken. Invaller Van Heertum knikte de bal binnen na een goede voorzet van Owusu (1-2). De openingstreffer van het duel kwam op naam van Ralf Seuntjens in de 24ste minuut. In de 65ste minuut miste De Graafschap een penalty, Hamdaoui probeerde met een zogenoemde ‘Panenka’ de doelman te passeren maar de bal verdween niet in het net maar tegen de lat.

Youri Loen was de gevierde man in Almere. Hij wist in de 65ste minuut de doelman van NAC Breda te passeren waardoor men drie punten wist te pakken tegen een van de topploegen in de Eerste Divisie. Jong Ajax is de nieuwe nummer drie van de ranglijst door een ruime zege op FC Den Bosch (5-1). Ekkelenkamp en Traore waren beiden goed voor twee treffers. Jong AZ won van MVV (3-2).

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie