maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEerste Divisie | NEC is in eigen huis sterker dan MVV, Volendam...

Eerste Divisie | NEC is in eigen huis sterker dan MVV, Volendam wint Noord Hollands spektakel, grieperig Den Bosch pakt punt in Deventer

NEC blijft het goed doen in de Tweede Periode. De Nijmegenaren waren 90 minuten lang de baas in eigen huis, maar moest tot het laatste kwartier wachten op de doelpunten. Volendam en Jong AZ maakten er een heerlijke wedstrijd van op de Dijk, het Andere Oranje hield uiteindelijk de punten in eigen huis. Go Ahead Eagles kon aanvallend weinig brengen en zag een ziek, zwak en misselijk Den Bosch een puntje meepikken uit de Adelaarshorst.

NEC – MVV 2-0

In de eerste helft zocht NEC in eigen huis veelvuldig de aanval tegen MVV, maar vergaten de Nijmegenaren één detail: scoren. De bezoekers waren alleen in de openingsfase in de buurt van het doel van NEC te vinden, waardoor de rust werd gehaald zonder goals.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, met uitzondering van één detail. Een klein kwartier voor tijd kwam NEC toch nog aan een goal. Met hulp van de verdedigers van MVV, die een potje maakten van het uitverdedigen, kon Okita de ban breken namens de thuisploeg. In de blessuretijd wist Okita de voorsprong nog te verdubbelen en de drie punten veilig te stellen. NEC wint en blijft het goed doen in de Tweede Periode.

FC Volendam – Jong AZ 3-2

Volendam en Jong AZ maakten er een aantrekkelijke Noord Hollandse derby van aan De Dijk. Kansen over en weer en door goals van Ferdi Druijf (0-1) en de gelijkmaker van, de van AZ gehuurde, Jelle Duin ook allebei een doelpunt.
Het spektakel ging na rust door en weer was het Jong AZ dat op voorsprong kwam, via een schot van Abouklal. Een goed kwartier voor tijd wist de thuisploeg de achterstand niet alleen te repareren, maar kwam het ook voor het eerst in het duel op voorsprong, via goals van Vlak en Smal. Ondanks een slotoffensief kwam Jong AZ die achterstand niet meer te boven. Volendam wint in een Noord Hollands spektakel van Jong AZ

Go Ahead Eagles – FC Den Bosch 0-0

Go Ahead Eagles was op de Adelaarshorst de bovenliggende partij tegen Den Bosch, maar kwam nauwelijks tot mogelijkheden. In de openingsfase was Sam Beukema nog het dichtste bij de openingstreffer, maar de bal kon door de Bossche verdediging, via de lat, uit de doelmond gewerkt worden. Den Bosch, dat door een griepvirus al meerdere spelers moest missen, zag binnen het kwartier ook Luuk Brouwers geblesseerd afhaken. Hij moest op een brancard het veld af en is direct naar het ziekenhuis vervoerd. Na een dik uur spelen kreeg Martijn Berden nog een goede kans namens de thuisploeg, maar gescoord werd er niet. En daar zal Den Bosch, na een weekje waarin veel spelers ziek, zwak en misselijk waren, het meest tevreden over zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD