Volg ons

Eerste Divisie

EERSTE DIVISIE | NEC in blessuretijd naast De Graafschap, invaller Van Hooijdonk goud waard voor NAC

EERSTE DIVISIE | NEC in blessuretijd naast De Graafschap, invaller Van Hooijdonk goud waard voor NAC

De Graafschap leek op weg naar een overwinning in de Gelderse Derby tegen NEC, maar niets was minder waar. De ploeg uit Nijmegen kwam diep in de blessuretijd alsnog op gelijke hoogte (1-1). NAC Breda pakte drie punten in de uitwedstrijd tegen Jong AZ door twee doelpunten van invaller Sydney van Hooijdonk (1-2). Jong Ajax won van Jong PSV (2-0) en Jong FC Utrecht rekende zonder veel moeite af met FC Den Bosch (5-1).

Okita was de grote held van NEC nadat hij diep in de blessuretijd alsnog de 1-1 aan liet tekenen tegen De Graafschap. Alles en iedereen zal na afloop beamen dat er slechts één ploeg recht had op de drie punten, namelijk het team van trainer/coach Mike Snoei. De Graafschap kwam in de 33ste minuut aan de leiding door een doelpunt van Gregor Breinburg op het moment dat NEC het betere van het spel had. Na deze treffer veranderde dat totaal, maar door het gebrek aan scherpte in de aanvalslinie wist De Graafschap de wedstrijd niet voortijdig te beslissen. Naar later bleek met als resultaat duur puntenverlies in Nijmegen.

Jong FC Utrecht stond na 35 minuten spelen al op een ruime voorsprong van 3-0. Doelpunten kwamen op naam van Mitchell van Rooijen en Issah Abass (2x). Laatstgenoemde kwam dit weekend nog in actie in de Eredivisie tegen FC Emmen en hij wist in augustus nog het net van de tegenstander te vinden tegen Feyenoord. In de tweede helft bepaalden Cerny en Arweiler de tussenstand op 5-0. In de slotfase was het Alexander Laukart die de spreekwoordelijke eer wist te redden voor FC Den Bosch.

Na vijf minuten spelen stond op sportpark De Toekomst al een tussenstand van 1-0 op het scorebord. Ryan Gravenberch was verantwoordelijk voor deze treffer. In de slotfase was het Max de Waal die de eindstand van 2-0 op het scorebord plaatste waardoor Jong Ajax de drie punten pakte tegen Jong PSV (2-0).

Jong AZ kwam na iets meer dan een half uur spelen aan de leiding tegen NAC Breda (1-0). Tijani Reijnders werd op het wedstrijdformulier gezet als doelpuntenmaker. In de 71ste minuut bepaalde de even daarvoor ingevallen Sydney van Hooijdonk de eindstand op 1-1. Acht minuten voor het einde van de officiële speeltijd was Van Hooijdonk weer trefzeker waardoor de Brabantse formatie er alsnog met de zege vandoor wist te gaan (1-2).

Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie