donderdag, maart 4, 2021
Home Competities Eerste Divisie Eerste Divisie | NEC en FC Den Bosch weten niet te winnen,...

Eerste Divisie | NEC en FC Den Bosch weten niet te winnen, Jong PSV wint lichtstadderby

NEC heeft de zege op Jong FC Utrecht geen vervolg kunnen geven. Op bezoek bij Cambuur kwam de ploeg van Jack de Gier niet verder dan 1-1. FC Den Bosch morste eveneens twee punten omdat het niet voorbij FC Volendam kwam.

- Advertentie -

Cambuur – NEC
Met Anass Achahbar nog buiten de selectie hoopte De Gier eindelijk een zegereeks neer te zetten. Dat lukte niet, mede omdat de Leeuwarders halverwege de eerste helft via Matthew Steenvoorden aan de leiding kwamen. Josef Kvída kopte even na rust de 1-1 binnen. In blessuretijd was Jonathan Okita dichtbij de winnende treffer, maar zijn kopbal vond de paal als eindbestemming.

FC Den Bosch – FC Volendam
FC Den Bosch lijkt de sterke vorm van voor de winterstop een beetje kwijt. De Brabantse ploeg kwam na ruim een half uur op achterstand toen Boy Deul met een schot van afstand doelman Wouter van der Steen verraste. Sven Blummel deed even na rust op magnifieke wijze wat terug: hij scoorde met een omhaal. Beide ploegen kregen in het restant van het duel nog behoorlijke kansen, maar gescoord werd er niet meer in de Vliert. Eindstand: 1-1.

Almere City – Jong AZ
Voor rust was Almere City de bovenliggende ploeg en kwam het na een half uur via James Efmorfidis aan de leiding. Na rust vielen de Almeerders ver terug. Jong AZ rook kansen en was via Reijnders, die de paal raakte, dichtbij de gelijkmaker. In blessuretijd scoorde Tim Receveur (foto) de beslissende 2-0.

FC Eindhoven Jong PSV
In de Lichtstadderby bezorgde Alvin Daniëls FC Eindhoven al vroeg een voorsprong. Zakaria Aboukhlal zorgde echter al snel voor de gelijkmaker door eerst zelf een strafschop te verdienen en die zelf te verzilveren: 1-1. Een ketser van FC Eindhoven-doelman Ruud Swinkels bezorgde Jong PSV de winst: hij maaide langs de bal en bood zo Justin Lonwijk de 1-2 op een presenteerblaadje. Jong PSV is nu zeven duels op rij ongeslagen.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES