zondag, oktober 1, 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEerste Divisie: NAC knokt zich terug na achterstand en wint met 2-4...

Eerste Divisie: NAC knokt zich terug na achterstand en wint met 2-4 bij Jong Ajax

In de Eerste Divisie kwam NAC Breda op bezoek bij Jong Ajax. In een waar spektakelstuk kwam de ploeg uit Breda terug van een 2-0 achterstand en wist het uiteindelijk zelfs met 2-4 de punten mee te nemen. 

Bij Jong Ajax stond ditmaal niet Varela op goal, maar mocht Kotarski zijn plaats innemen nadat Varela vorige week tegen Jong FC Utrecht stond te schutteren. Ook bij Jong Ajax Mazraoui en Ekkelenkamp in de basis alsmede de jonge talenten Brobbey en Unuvar. De laatstgenoemde was een van de gevaarlijkste spelers aan de zijde van Jong Ajax en leverde dan ook de assist voor de 1-0, binnengekopt door Danilo. Jong Ajax was duidelijk de bovenliggende partij en NAC wist het even niet. Nadat Brobbey eerst nog een levensgrote kans om zeep hielp, was het daarna wel raak: 2-0. Hierna ging de Amsterdamse storm even liggen en kwam NAC wat meer in de wedstrijd. Kort voor rust leidde dit zelfs tot de aansluitingstreffer: Arno Verschueren maakte een goede actie over de flank en leverde af bij Stokkers die niet kon missen: 2-1.

In de tweede helft ging NAC verder waar het de eerste mee eindigde: hoog druk zetten, fel in de duels en op zoek naar de gelijkmaker. Na een uur spelen was het Mounir El Allouchi die uit een afgeketste voorzet middels een omhaal de 2-2 binnenschoot. Niet veel later was het de zoon van Jong Ajax trainer Mitchell van der Gaag, Jordan van der Gaag, die de 2-3 binnen schoot en NAC op voorsprong bracht. In de slotfase ging Jong Ajax nog op zoek naar de gelijkmaker maar was het El Allouchi die de wedstrijd op slot gooide. Kotarski werkte een bal belabberd weg en de middenvelder haalde ineens van ver uit en bracht daarmee de eindstand op 2-4.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD