vrijdag, maart 5, 2021
Home Clubs Almere City FC Eerste Divisie | NAC Breda is koploper af na gelijkspel tegen FC...

Eerste Divisie | NAC Breda is koploper af na gelijkspel tegen FC Eindhoven, minimale overwinningen voor Telstar en NEC

NAC Breda moet de koppositie weer afstaan aan Cambuur Leeuwarden na een moeizaam gelijkspel in en tegen FC Eindhoven. De Bredanaars kwamen tot tweemaal toe op achterstand, maar wisten even zo vaak de opgelopen averij te repareren. Telstar en NEC boekten minimale overwinningen tegen respectievelijk Almere City en Jong PSV.

- Advertentie -

FC Eindhoven – NAC Breda 2-2

Het grootste gedeelte van de eerste helft voldeed FC Eindhoven aan de kwalificatie Angstgegner voor NAC Breda. De koploper kwam zelf nauwelijks tot mogelijkheden en zag de thuisploeg (die zeven van de laatste negen thuiswedstrijden tegen de Bredanaars won) een aantal keer gevaarlijk voor de goal komen, dankzij scherpe voorzetten. Pas kort voor rust kon Luka Ilic het doel van Swinkels onder vuur nemen, maar zijn inzet werd in de korte hoek gered door de doelman van Eindhoven.

Na rust kwam NAC Breda een stuk beter voor de dag. Dat leverde direct twee gevaarlijke momenten op de voor de goal van Swinkels. De openingstreffer viel echter aan de andere kant, nadat Joey Sleegers zichzelf vrijspeelde en in de korte hoek raak kon schieten, 1-0. Nog geen tien minuten later gaf Flor van den Eynden vrij gemakkelijk een penalty weg, na een domme tackle op Ilic. Sydney van Hooijdonk pakte het presentje keurig uit en schoot NAC Breda weer naast de Eindhovenaren. Tien minuten later pakte de thuisploeg toch weer de voorsprong, via een goed diagnaal schot van Samy Bourard. NAC moest weer een achterstand zien te repareren en zag die poging vijf minuten voor tijd deels slagen, nadat centrale verdediger Riera een lage voorzet van dichtbij binnen kon tikken. Kort voor het einde pakte NAC Breda nog bijna een Duitse overwinning tegen de Angstgegner, maar Noblejas draaide een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied tegen de kruising aan.

Telstar – Almere City 1-0

Telstar begon meer dan veelbelovend tegen Almere City, al na 48 seconden opende Reda Kharchouch de score. Wat na die snelle goal volgde was een eerste helft, die niet om over naar huis te schrijven was. Pas kort voor rust wist Almere City gevaarlijk te worden, nadat Anthony Swolfs een terugspeelbal oppakte. De Telstar-goalie hield met een katachtige reflex zijn doel schoon.

In het eerste kwartier na rust drong Almere City nadrukkelijker aan, maar de grootste kans was voor de thuisploeg. Gilmour schoot de bal echter zeer onrustig over, na een goed overstapje van invaller Glynor Plet. Het vervolg van de wedstrijd bleef, door het minimale doelpuntenverschil, zeer spannend, maar de thuisploeg wist de razendsnel verkregen voorsprong uiteindelijk over de streep te trekken.

NEC – Jong PSV 1-0

Al na twee minuten kreeg Jong PSV via Sidibe een enorme kans om op voorsprong te komen, maar zijn inzet was een prooi voor Branderhorst. Het bleek achteraf de enige echt grote kans te zijn die Jong PSV wist te creeeren, vanaf dat moment was het alleen NEC wat de klok sloeg. Wonder boven wonder haalde Jong PSV de rust met 0-0, maar halverwege de tweede helft was het dan toch raak. Zian Flemming rondde met een bekeken schuiver een goedlopende aanval af. Die minimale voorsprong bleef staan tot het laatste fluitsignaal. NEC wint met minimaal verschil van Jong PSV en was daarmee barmhartig voor de Eindhovense beloften.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES