Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie: Krankzinnige remise NEC, Roda wint nipt bij RKC

Eerste Divisie: Krankzinnige remise NEC, Roda wint nipt bij RKC

NEC lijkt dit seizoen patent te hebben op krankzinnige slotfases. Het Nijmeegse publiek beleefde een rollercoaster van emoties met een 4-4 gelijkspel tot besluit. MVV won nipt van FC Eindhoven, datzelfde deed Roda JC bij RKC. Almere City versloeg Jong FC Utrecht en komt de top 4 binnen.

NEC leek aanvankelijk een ontspannen avond te hebben tegen Jong PSV, dat aantrad met onder meer Bart Ramselaar. Twee treffers van Sven Braken gaven de Nijmeegse club een 2-0 voorsprong, maar op slag van rust maakte Matthias Verreth er 2-1 van. Het werd in de toegevoegde tijd nog erger, doordat Joël Piroe de 2-2 binnenknalde. Na rust greep Jong PSV zelfs de leiding, met dank aan twee treffers van de revanchebeluste Ramselaar. Het publiek in de Goffert kreeg echter een krankzinnig slot, doordat eerst de ingevallen Ole ter Haar Romeny de 3-4 maakte en diep in blessuretijd Josef Kvida NEC alsnog een punt schonk: 4-4.

Michele Santoni lijkt het aardig op de rit te hebben bij Almere City. De Almeerders, die vrijdag 17 jaar bestaan, boekten een relatief eenvoudige zege op Jong FC Utrecht. Edoardo Soleri, die de voorkeur kreeg boven Stijn Meijer, opende al na twintig minuten op heerlijke wijze de score. James Efmorfidis maakte er even later 2-0 van. Na rust maakte Nick Venema het duel weer spannend. Die spanning duurde tot de blessuretijd, toen Ricardo Kip de Almeerders definitief in veilige haven schoot. Daardoor klimmen de Almeerders stilletjes naar de vierde plek op de ranglijst.

RKC baalde behoorlijk van de nipte nederlaag tegen Roda JC. De Waalwijkers kregen de nodige kansen, maar een treffer van Roda JC’er Henk Dijkhuizen besliste het duel: 0-1. Vooraf was was commotie over een spandoek van de Limburgse aanhang.

FC Eindhoven en MVV leken lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, tot Joeri Schroijen vijf minuten voor tijd een strafschop benutte namens MVV. Het bezegelde de vijfde nederlaag op rij voor FC Eindhoven.

Advertentie
Advertentie

Meer over Eerste Divisie