Volg ons

Eerste Divisie

EERSTE DIVISIE: Koploper SC Cambuur verrassend onderuit in Oss, NAC wint van Jong AZ en puntendeling bij MVV – NEC

EERSTE DIVISIE: Koploper SC Cambuur verrassend onderuit in Oss, NAC wint van Jong AZ en puntendeling bij MVV – NEC

TOP Oss wist vrijdagavond voor een daverende verrassing te zorgen door drie punten in eigen huis te pakken tegen lijstaanvoerder SC Cambuur (3-2). NAC Breda maakte in de tweede helft het verschil tegen Jong AZ (3-1) en het duel tussen MVV en NEC eindigde zoals het begon (0-0).

SC Cambuur begon goed aan de wedstrijd, na zeven minuten spelen stond de 0-1 al op het scorebord. Hierbij had de uitspelende ploeg wel de hulp nodig van de tegenstander. Dijkhuizen raakte de bal als laatste voordat deze achter doelman Koeman verdween. In de 22ste minuut kreeg TOP Oss een uitgelezen kans om de stand weer gelijk te trekken. Oratmangoen werd bestraft voor het maken van een overtreding in zijn eigen strafschopgebied waardoor de bal op de stip gelegd mocht worden. Philippe Rommens wist het buitenkansje te benutten (1-1). Twee minuten later was het feest helemaal compleet in Brabant toen Rick Stuy van den Herik de bal uit een door Rommens genomen hoekschop binnen wist te koppen (2-1). Nog voor de pauze wist SC Cambuur weer terug te komen in de wedstrijd, Robert Mühren was trefzeker voor de ploeg uit Leeuwarden (2-2).

Na iets minder dan een uur spelen was het al weer tijd voor de vijfde treffer van de avond. Na een voorzet vanaf de rechterzijde van het veld kon sluitpost Stevens de bal niet goed verwerken waardoor Stuy van den Herik de bal binnen kon schieten (3-2). Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd kreeg Cambuur nog een tik te verwerken. Ladan ging met gestrekt been het duel in en kreeg van de dienstdoende arbiter de rode kaart. In Oss werd niet meer gescoord waardoor de lijstaanvoerder met lege handen stond na iets meer dan negentig minuten voetbal.

NAC Breda won thuis van het beloftenteam van AZ, maar het wist het verschil pas te maken in de tweede helft. Arno Verschueren opende in de 57ste minuut de score en negen minuten later was hij weer trefzeker waardoor de thuisploeg op een fraaie 2-0 wist te komen. Dogan was in de 72ste minuut goed voor de derde Brabantse treffer en het slotakkoord was voor AZ-speler Church (3-1).

In Maastricht werden de punten verdeeld tussen MVV en NEC. Geen van beiden ploegen wist het net van de tegenstander te vinden (0-0)

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie