Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie | Kharchouch scoort opnieuw, NAC niet voorbij Helmond, Dordrecht en Excelsior delen de punten

Eerste Divisie | Kharchouch scoort opnieuw, NAC niet voorbij Helmond, Dordrecht en Excelsior delen de punten

In de eerste speelronde na de winterstop is NAC niet verder gekomen dan 0-0 uit bij Helmond Sport. Telstart boekte een prima 2-0 overwinning op FC Eindhoven terwijl Excelsior en FC Dordrecht elkaar in evenwicht hielden: 1-1.

Helmond Sport – NAC Breda 0-0

Het was afwachten of de nieuwe trainer Willem Weijs veel aanpassingen zou maken in de opstelling en speelwijze. Weijs koos voor Dogan in de punt en stelde Verschueren weer op als middenvelder daarnaast was er ook weer een plek ingeruimd voor El Allouchi. De kwaliteit van het spel van NAC was niet veel beter als voor de trainerswissel. In de eerste helft lag het tempo laag en deden de ploegen niet voor elkaar onder. In de tweede helft werd er een tandje bijgeschakeld door de Bredanaars en was het doelman Stijn van Gassel die de Helmonders op de been hield. Met kansen voor Boussaid, Dogan,  Ilic en de later ingebrachte van Hooijdonk was het een wonder dat het 0-0 bleef in Helmond.

Telstar – FC Eindhoven 2-0

De ploeg van Andries Jonker ziet waarschijnlijk in de winterstop McGuane vertrekken maar heeft met Kharchouch een waar Eerste Divisie fenomeen in de gelederen. Dat bleek ook vanavond. Samen met de Sparta huurling Tavsan was hij trefzeker en zo trokken ze drie punten over de streep voor de Witte Leeuwen. Tavsan scoorde al na 2 minuten en zo zat Telstar op rozen. Toch kreeg FC Eindhoven in de eerste helft nog wat kleine kansjes maar na rust was het Kharchouch die overeind bleef en met de 2-0 de veilige marge binnenschoot. Even later moest de spits het veld verlaten met een blessure. Het is te hopen dat zijn blessure mee valt want Kharchouch is in deze vorm een smaakmaker.

FC Dordrecht – Excelsior 1-1

Bij FC Dordrecht zijn de afgelopen weken orde op zaken gesteld: de Feyenoord huurlingen zijn teruggestuurd, een nieuwe keeper werd binnengehaald en ook Achachbar is vertrokken. Ondanks de lage positie bood het prima partij tegen degradant Excelsior en had het grote delen van de wedstrijd de controle. Dat de Kralingers door oud speler Joel Zwarts op voorsprong kwamen was dan ook redelijk tegen de verhoudingen in. Renny Smith schoot met een rebound op schot van Wehrmann de gelijkmaker binnen kort na rust. Zo waren de buren in een spannende slotfase verwikkeld omdat beiden niets hebben aan een punt. FC Dordrecht maakte de meeste aanspraak op de overwinning maar het bleef bij 1-1.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie