zondag, oktober 1, 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEerste Divisie: Jong FC Utrecht walst over Jong Ajax heen, De Graafschap...

Eerste Divisie: Jong FC Utrecht walst over Jong Ajax heen, De Graafschap door oog van de naald

In de Eerste Divisie stonden vandaag nog 3 wedstrijden op het programma met daarin de beloften elftallen. Jong FC Utrecht vernederde Jong Ajax, Jong AZ tegen FC Volendam werd tijdelijk onderbroken wegens de hevige wind en Jong PSV kreeg de Graafschap op bezoek.

 

Jong FC Utrecht – Jong Ajax

Afgelopen weekend stond de wedstrijd tussen de eerste elftallen op de planning maar kon geen doorgang vinden wegens de storm. Op Sportpark Zoudenbalch werd het een vrij eenzijdige wedstrijd tussen de beloften maar was vooral het schutterende optreden van doelman Bruno Varela stof tot nadenken. De Portugese doelman zat helemaal mis bij een corner waardoor St. Jago de 2-0 binnen kon koppen nadat Velanas de score al had geopend voor Jong FC Utrecht. Na de rust was het nog steeds Jong FC Utrecht wat dicteerde en Jong Ajax wat zwaar door de mand viel. Varela veroorzaakte een penalty nadat hij Velanas vloerde en zo tikte Arweiler de 3-0 binnen. Nadat Acheffay de 4-0 voor Jong FC Utrecht aantekende liet Jong Ajax van zich horen door middel van een doelpunt van de net ingevallen Jensen. De opleving bleek van korte duur want uit de corner kopte Lonwijk de 5-1 binnen. Kort daarna leverde Varela de bal in bij Hilterman die het cadeautje gretig uitpakte en de 6-1 binnen schoot. Jong FC Utrecht moest verder met 10 man omdat verdediger Mamengi zijn tweede gele kaart pakte ondanks de riante voorsprong. Dit smetje alsmede een eigen doelpunt van St Jago waren een voetnoot op de avond. Jong FC Utrecht ging door met aanvallen en Jong Ajax liet het helemaal lopen waardoor Velanas zijn 2e en de 7-2 kon aantekenen.

Jong PSV – De Graafschap

De Graafschap had een overwinning nodig om aansluiting te houden bij Cambuur in de strijd om het kampioenschap in de Eerste Divisie. De Superboeren lieten dat echter niet zien in Eindhoven en kwamen vooral in de beginfase slecht voor de dag. Bij De Graafschap speelde Ted van de Pavert niet vanwege een schorsing en werd hij vervangen door huurling van den Bogert die overkwam van Willem II, de club waar rechtsback Leeroy Owusu aan het eind van het seizoen naar vertrekt. In de stromende regen was Jong PSV de bovenliggende partij en kwam het na 39 minuten spelen op voorsprong door een goede actie van Vertessen. Na rust moest De Graafschap wat meer komen en kwam het via een prachtige knal van Hamdaoui op gelijke hoogte. In de slotfase maakte Sidibe van afstand de 2-1 en zo leek De Graafschap met lege handen te staan. Maar zoals altijd was daar Ralf Seuntjens die doel trof en in de 87e minuut de gelijkmaker aantekende. In de slotfase was het zelfs nog Branco van den Boomen die ervoor zorgde dat De Graafschap geen averij op liep bij de nummer 16 van de Eerste Divisie.

Jong AZ – FC Volendam

De Volendammers zijn al een tijdje op schot in de Eerste Divisie en kwamen ook in Wijdewormer goed uit de startblokken. Al na 7 minuten scoorde Nick Doodeman voor FC Volendam. Na 20 minuten werd de wedstrijd stilgelegd door scheidsrechter Alex Bos vanwege het onweer. Even later kon de wedstrijd worden hervat en was FC Volendam de bovenliggende partij. Toch wist Jong AZ het net te vinden via Ferdy Druijff en eindigde de wedstrijd in 1-1. Door het puntverlies van FC Volendam ligt de strijd om de promotieplekken helemaal open. Cambuur staat op 54 punten en De Graafschap en FC Volendam volgen met 50.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD