maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEerste Divisie: Jong Ajax verliest positie aan FC Volendam, MVV hard onderuit...

Eerste Divisie: Jong Ajax verliest positie aan FC Volendam, MVV hard onderuit tegen Excelsior en Telstar met hulp langs Jong PSV

Het was een Eerste Divisie-avond vol doelpunten en bijzondere momenten. FC Volendam nam de derde plek over van Jong Ajax, Telstar vestigt zich steviger in het linkerrijtje en Excelsior hijgt in de nek van NAC en Go Ahead Eagles.

Excelsior – MVV
De eerste helft liet te wensen over in Kralingen. Er was weinig spektakel van beide kanten in het Van Donge & De Roo stadion. In het tweede gedeelte van de wedstrijd leek het erop dat MVV dichtbij een openingstreffer was doormiddel van een corner. Elías Ómarsson tekende, na een rappe uitbraak van diezelfde hoekschop, voor de bevrijdende 1-0. De standaardsituaties zorgde voor de Rotterdamse doelpunten. Ditmaal had ’t Wonder zelf een corner die werd benut door Rai Vloet met het hoofd. Zo pover dat het duel was in het eerste bedrijf zo doelpuntrijk was de tweede. Ómarsson was alert op het matige keeperswerk van Gilles Deusings en schoot in tweede instantie wel raak.

FC Volendam – Jong Ajax
Francesco Antonucci brak na ruim een half uur de ban. De Belgische middenvelder gaf de bal voor vanaf de linkerflank, die door alles en iedereen werd gemist en achter doelman Dominik Kotarski belandde. Het Volendamse feestje duurde nog voort nadat Ibrahim El Kadiri de score verdubbelde. Door goed verdedigend werk van Van de Ven, die Timber van de bal zette, kon de ploeg van Wim Jonk counteren en rondde de behendige aanvaller uitstekend af.

De nummer vier van de Eerste Divisie had weinig problemen met de jongelingen uit Amsterdam. Antonucci wist de Jong Ajax goalie al te verschalkte en deed dat in de tweede helft nog dunnetjes over. De 20-jarige Belg was net als vorige week tegen Cambuur trefzeker en staat nu op elf treffers. Mede door zijn twee goals is hij nu mede topscorer van FC Volendam met Martijn Kaars.
Invaller Jelle Duin pikte ook nog zijn doelpunt mee en bepaalde einduitslag op 4-0.

Telstar – Jong PSV
Beide teams waren in evenwicht totdat Reda Kharcouch rechtsback Shurandy Sambo opjoeg en de bal in alle stress niet terugspeelde naar zijn doelman maar in zijn eigen doel schoot. De eerste helft liet al te wensen over als het ging over een kansen en de tweede helft week daar niet veel van af. Telstar rekende zakelijk af met de beloften uit Eindhoven.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD