vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEerste Divisie: Jong Ajax dendert over Go Ahead heen, Jong FC Utrecht...

Eerste Divisie: Jong Ajax dendert over Go Ahead heen, Jong FC Utrecht en FC Dordrecht in evenwicht.

Jong Ajax – Go Ahead Eagles

De beloften van Ajax hebben hardhandig een eind gemaakt aan de reeks van 22 wedstrijden waar Go Ahead niet had verloren. Met een duidelijke 5-1 overwinning wonnen de talenten van de Deventenaren en blijven zo in de buurt van Cambuur Leeuwarden. De wedstrijd was al snel gespeeld; na 17 minuten stond de 2-0 op het scorebord door afgeronde penalty’s van Danilo en Brian Brobbey. Danilo bleek aardig op dreef en even later zijn 2e en 3e van de avond tegen de touwen. Via Maarten Pouwels deed Go Ahead nog even wat terug maar de eindstand kwam op 5-1 door een doelpunt van Quinten Timber. De illustere reeks van 22 wedstrijden ongeslagen, sinds 30 augustus 2019, van Go Ahead komt hiermee aan een eind.  

Jong FC Utrecht – FC Dordrecht

FC Dordrecht ging als laagst geklasseerde de winterstop in en dus werd de selectie aanzienlijk versterkt. Vanavond maakte Kevin Vermeulen zijn opwachting bij FC Dordrecht in de basis en met succes; in de slotfase werd er tegen Jong FC Utrecht een punt gepakt. Na 13 minuten spelen kwam Jong FC Utrecht nog op voorsprong door een doelpunt van Velanas. Dit was een terechte afspiegeling van de klachten; FC Dordrecht kwam pas in de slotfase op gang en wist via Thomas Schalekamp in de 93e minuut toch een punt mee te nemen. Door het binnenhalen van een puntje gaat FC Dordrecht over Helmond Sport heen en verlaat het de laatste plaats in de Eerste Divisie. Jong FC Utrecht staat 12e

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD