Volg ons

Eerste Divisie

EERSTE DIVISIE: Hoofdrol voor Hamdaoui bij zege van FC Twente op Jong Ajax

EERSTE DIVISIE: Hoofdrol voor Hamdaoui bij zege van FC Twente op Jong Ajax

FC Twente heeft maandagavond de inhaalwedstrijd tegen Jong Ajax met ruime cijfers weten te winnen (2-5). Mohamed Hamdaoui was zonder twijfel de grote man aan de zijde van de kampioen, hij was vier keer goed voor een assist tegen de Amsterdamse formatie. 

Openingstreffer
De wedstrijd was slechts drie minuten oud toen het eerste doelpunt te noteren viel op Sportpark De Toekomst waar niet al te veel toeschouwers aanwezig waren. Na een mooie combinatie met Mohamed Hamdaoui maakte Jelle van der Heyden zijn eerste doelpunt voor de kersverse kampioen (0-1). Even later kreeg FC Twente de mogelijkheid om verder uit te lopen toen scheidsrechter Kooij een terugspeelbal constateerde op de doelman van Jong Ajax. De grote muur wist echter redding te brengen. In de dertiende minuut van de wedstrijd was het al weer gelijk. Een handsbal van Rafael Ramos leverde de Amsterdammers een penalty op die werd binnen geschoten door Danilo (1-1). Nog binnen het half uur stelde FC Twente orde op zaken, het voorbereidende werk was wederom van Hamdaoui, maar nu was de afmaker Tom Boere met een hard schot (1-2). Net voor de pauze kwam Jong Ajax op gelijke hoogte, Traore kreeg de bal met enig fortuin voor zijn voeten en schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied raak (2-2).

FC Twente maakt het verschil
Na 62 minuten spelen stond de 2-3 op het scorebord, Tom Boere wist voor de tweede keer deze avond de doelman van Jong Ajax te passeren. Dit wederom op aangeven van Hamdaoui. Acht minuten later was FC Twente weer trefzeker, Haris Vuckic kreeg de treffer op zijn naam en zoals bij iedere treffer van FC Twente op deze maandagavond was Hamdaoui natuurlijk weer verantwoordelijk voor de assist. Een minuut voor het einde van de officiële speeltijd bepaalde Ulrich Bapoh de eindstand op 2-5.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie