Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie | Hoofdrol Mühren tegen FC Volendam, Excelsior binnen half uur klaar met Jong PSV

Eerste Divisie | Hoofdrol Mühren tegen FC Volendam, Excelsior binnen half uur klaar met Jong PSV

Uitgerekend Volendammer Robert Mühren legde FC Volendam flink op de pijnbank namens Cambuur. In Almere toonde de plaatselijke City FC veerkracht door een vroege 0-2 achterstand weg te poetsen en met een 3-2 zege van het veld te stappen.

FC Volendam moest al bij rust constateren dat het tegen Cambuur bezig was aan een schier onmogelijke opgave. De Leeuwarders stonden dankzij treffers van Jamie Jacobs en twee goals van Volendammer in Friese dienst met 0-3 voor, mede door een vroege rode kaart voor Marco Tol. Mühren had voor rust al een hattrick kunnen maken, ware het niet dat hij zijn tweede strafschop van de avond miste. Na de pauze maakte Mühren alsnog zijn derde van de avond, waardoor de ploeg van Henk de Jong de vijfde zege op rij boekte en NAC in de nek hijgt.

Excelsior herstelde zich van de nederlaag tegen NAC en kende een indrukwekkend eerste half uur. Daarin liep uit naar een comfortabele 4-0 voorsprong dankzij treffers van Jeffrey Fortes, Dogucan Haspolat en twee goals van Stijn Meijer. Na de pauze maakte Jong PSV de score iets draaglijker doordat kort achter elkaar Robin Lauwers en Cyril Ngonge scoorden, maar het slotakkoord was voor Fortes: 5-2.

FC Eindhoven kwam na een half uur via Samy Bourard aan de leiding. Nog voor rust tekende Joey Seegers voor de 2-0. Na de pauze scoorde Bourard zijn tweede en was het duel in feite gespeeld. Anthony Berenstein deed met nog een kwartier te spelen nog wel wat terug, maar Collin Seedorf bepaalde de eindstand op 4-1.

Almere City FC kende een dramatische start tegen FC Dordrecht, want Marques en Jari Schuurman zorgden ervoor dat Dordt na een kwartier met 0-2 leidde. Vlak voor rust maakte Mees Kaandorp de aansluitingstreffer, gevolgd door de gelijkmaker na rust van Shayon Harrison. Halverwege de tweede helft maakte Kaandorp de ommekeer compleet: 3-2.

Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie