maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEerste Divisie: Go Ahead Eagles wint subtopper van Jong PSV, Den Bosch...

Eerste Divisie: Go Ahead Eagles wint subtopper van Jong PSV, Den Bosch en Roda JC morsen punten tegen laagvliegers

Go Ahead Eagles won de subtopper tegen Jong PSV met 2-1. In een wedstrijd waarin beide ploegen wilde voetballen, bleek de thuisploeg uiteindelijk de sterkste. Den Bosch en Roda JC morsten beiden in eigen huis twee punten tegen laagvliegers Jong FC Utrecht en TOP Oss.

Go Ahead Eagles – Jong PSV 2-1

Binnen tien minuten werd het eerste doelpunt al gescoord. Jeff Stans vond Jaroslav Navratil in de diepte en die stelde vanaf de achterlijn de meegekomen Richard van der Venne in staat om te scoren. Tien minuten later schoof Zakaria Aboukhlal de gelijkmaker achter Hobie Verhulst. Hier ging een werkelijk prachtige steekbal van Dante Riga aan vooraf. Nog voor rust stelde de thuisploeg weer orde op zaken via een prima vrije trap van Jeroen Veldmate. Doelman Mike van de Meulenhof raakte bij zijn poging om de bal te keren geblesseerd en moest vervangen worden door Youri Roulaux.

Hoewel beide ploegen in de tweede helft goed voetbal lieten zien en er een interessante pot van maakten, bleven de echt grote kansen uit. Tien minuten voor tijd kreeg Navratil nog de grootste kans namens de thuisploeg, maar hij faalde oog in oog met Roulaux. Aan de stand veranderde na rust niets meer waardoor de subtopper een prooi werd voor Go Ahead Eagles, 2-1.

FC Den Bosch – Jong FC Utrecht 2-2

Ondanks de vroege treffer van Luuk Brouwers uit een hoekschop hadden de Bosschenaren voor rust de nodige moeite met de laag geklasseerde bezoekers. Nog geen tien minuten na de openingstreffer scoorde Nick Venema al de gelijkmaker. Kort na die goal testte diezelfde Venema de kwaliteiten van doelman van der Steen, maar dit keer had de Bossche goalie wel een antwoord paraat. Kort voor rust claimde FC Den Bosch nog een strafschop na een vermeende overtreding op Beltrame, maar de arbitrage wilde hier niets van weten.

In het eerste kwartier na rust waren er kansen en mogelijkheden voor Den Bosch. Met name Vaisanen had een enorme kans op de tweede goal voor de thuisploeg, maar hij kopte voor een leeg doel over. Na een goed uur spelen redde van der Steen de Bosschenaren op een poging van van Rooijen en kort voor tijd raakte ook Venema nog de paal. Uiteindelijk leek Den Bosch nog met de drie punten vandoor te gaan na een goal van supersub Jort van der Sande, maar ver in blessuretijd kopte van Rooijen Jong FC Utrecht toch nog naast Den Bosch, 2-2.

Roda JC – TOP Oss 1-1

Lang kabbelde de wedstrijd voort, maar kort voor rust kwamen er toch nog mogelijkheden voor beide ploegen. De bezoekers waren via Bryan Smeets nog het dichtst bij de openingstreffer, maar hij raakte vanuit een moeilijke hoek de lat.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd lang voort, totdat Phillipe Rommens vijf minuten voor het einde de bezoekers op een 0-1 voorsprong tikte. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar doordat Nieveld een minuut later de bal achter zijn eigen doelman werkte hield Roda JC toch nog een puntje over aan een wedstrijd die verder gauw vergeten zal worden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD