maandag, 26 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEerste Divisie: Go Ahead Eagles pas laat verlost van Dordrecht, Jong PSV...

Eerste Divisie: Go Ahead Eagles pas laat verlost van Dordrecht, Jong PSV wint Brabantse derby tegen RKC Waalwijk, TOP Oss wint van Jong AZ en klimt op de ranglijst.

Go Ahead Eagles heeft met enige moeite drie punten gepakt tegen tegen laagvlieger Dordrecht. Pas in de slotfase zorgde Jaroslav Navratil met zijn tweede doelpunt van de avond voor een veilige marge van twee doelpunten, 3-1. Ook TOP Oss had moeite met een ploeg uit het rechterrijtje. Jong AZ hield lang stand, maar moest in de slotfase toch buigen voor de Brabanders (1-0). De Brabantse derby tussen Jong PSV en RKC Waalwijk werd, met enige moeite, een prooi voor de thuisploeg, 2-1.

Dordrecht – Go Ahead Eagles 

Dordrecht en Go Ahead Eagles schoten uit de startblokken op de Krommedijk. Na zeven minuten spelen zorgde Jaroslav Navratil voor 0-1, na een goede diepe bal van Gino Bosz. Drie minuten later was het weer gelijk, Oussama Zamouri werd keurig weggestoken door Joel Zwarts en liet Hoby Verhulst kansloos. Kort daarna bood Zamouri een grote kans aan Zwarts, maar dit keer had Verhulst wel een antwoord paraat.

Na een half uur spelen kwam Go Ahead Eagles voor de tweede keer op voorsprong. Bruno Andrade legde bal op het hoofd van Thomas Verheydt, die hoger kwam dan zijn directe tegenstander, 1-2. Dordrecht kreeg via Renny Smith nog voor rust de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar wederom wist Verhulst te redden.

Na rust was het lang billenknijpen voor de ploeg uit Deventer, maar wist Verhulst zijn doel schoon te houden. In de absolute slotfase maakte Navratil aan alle onzekerheid een einde door de beslissende 1-3 binnen te schieten. De nummer drie blijft prima op koers richting nacompetitie.

Jong PSV – RKC Waalwijk 

In de eerste 45 minuten op De Herdgang was de hoofdrol voor Stijn Spierings. De middenvelder van RKC Waalwijk raakte in de openingsfase de lat, zag na een kwartier geel en ontsnapte tien minuten voor rust aan een tweede gele kaart na een stevige overtreding op Matthias Verreth. Verreth moest met een blessure het veld verlaten. Gescoord werd er niet voor rust.

Kort na rust was het raak voor de thuisploeg, Joel Piroe legde vanaf de achterlijn de bal klaar voor Zakaria Aboukhlal, waarna het een koud kunstje was voor de buitenspeler om Etienne Vaessen te passeren. Na een uur spelen verdubbelden de jongelingen uit Eindhoven de voorsprong, Maxime Soulas was de maker van de 2-0.
Een dik kwartier voor tijd zorgde invaller Darren Maatsen voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam RKC Waalwijk, mede doordat Dylan Seys kort voor tijd een penalty miste, niet meer.

TOP Oss – Jong AZ 

Fases met veel druk en enkele mogelijkheden. Verder kwam TOP Oss voor rust niet tegen Jong AZ in een weinig verheffende eerste helft. De 0-0 ruststand was dan ook logisch te noemen. Na rust nam de druk op het doel van Jong AZ toe, maar vele de vele kansen leken aan de thuisploeg niet besteed.

Totdat zeven minuten voor tijd de weg naar het doel eindelijk gevonden werd. Philippe Rommens verlengde een vrije trap met het hoofd en zorgde daarmee voor de enige en daarmee winnende treffer. Door deze overwinning klimt TOP Oss naar de zesde plaats op de ranglijst.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD