Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie: Go Ahead Eagles nieuwe koploper, FC Twente maakt indruk tegen NEC

Eerste Divisie: Go Ahead Eagles nieuwe koploper, FC Twente maakt indruk tegen NEC

Go Ahead Eagles is in ieder geval de komende 24 uur lijstaanvoerder van de Eerste Divisie. De ploeg won de uitwedstrijd van RKC Waalwijk (1-3) en zag concurrent Sparta punten verspelen in Amsterdam. FC Twente won van een matig spelend NEC (2-0). Jong PSV boekte een ruime zege op Almere City (5-2) en Jong AZ ging onderuit tegen FC Eindhoven (1-2). 

RKC Waalwijk – Go Ahead Eagles
De twee ploegen leken na 45 minuten spelen de kleedkamers op te gaan zoeken met een stand van 0-0. In de slotfase was het echter Go Ahead Eagles dat toch op voorsprong wist te komen. Vanuit een counter kwamen er schietkansen voor Bakx en Van Moorsel, deze zagen hun schoten gekeerd worden, maar de derde mogelijkheid werd wel benut door Jaroslov Navratil (0-1). Over deze treffer zal men in Brabant zeker nog wel even napraten omdat de doelman van Go Ahead Eagles Verhulst even daarvoor hands leek te maken waarvoor de dienstdoende scheidsrechter niet floot. Na tien minuten spelen in de tweede helft wist Go Ahead Eagles de voorsprong te verdubbelen, Van der Venne knikte de bal binnen vanuit een hoekschop (0-2). Nog net binnen het uur werd het duel voortijdig beslist toen Jeroen Veldmate ook na een genomen corner de bal achter de doelman van RKC Waalwijk wist te werken (0-3). In de 89ste minuut werd de eindstand bepaald op 1-3 door een doelpunt van Emil Hansson.

FC Twente – NEC
Na een half uur spelen werd de score geopend in Enschede door de thuisspelende formatie. Zekhini passeerde op snelheid Van Eijden en Bossaerts en schoof de bal vervolgens beheerst binnen (1-0). Direct na de treffer protesteerden de spelers van NEC heftig omdat men van mening was dat er sprake was van een overtreding in de aanloop naar het doelpunt. De Nijmegenaren kwamen waarschijnlijk met de beste bedoelingen het veld weer op na de pauze, maar men kreeg na twee minuten al het deksel op de neus. Oosterwijk mocht vrij uithalen en produceerde op deze wijze de 2-0 voorsprong voor FC Twente. Met nog zeven minuten op de klok moest NEC verder met één man minder, dit nadat Sabak met rood het veld moest verlaten. FC Twente boekte een meer dan terechte zege en NEC mocht doelman Van Duin dankbaar zijn dat hij er voor zorgde dat de nederlaag niet groter werd dan dat deze nu was.

Jong AZ – FC Eindhoven
De ploeg uit Alkmaar kwam vroeg aan de leiding tegen Eindhoven en het was geen verrassing dat als doelpuntenmaker Ferdy Druijf op het wedstrijdformulier gezet moest worden (1-0). FC Eindhoven kwam echter ijzersterk terug en wist alsnog de drie punten binnen te slepen. De treffers van de Brabantse club kwamen op naam van Lopes en Daniels. De voornoemde Druijf kreeg de mogelijkheid om vanaf de strafschopstip de gelijkmaker te produceren, maar daar slaagde hij niet in.

Jong PSV – Almere City
Joel Piroe was vrijdagavond de grote man aan de zijde van Jong PSV. Hij was maar liefst goed voor vier doelpunten tegen Jong PSV. Na 45 minuten spelen was er al geen vuiltje aan de lucht voor de Eindhovenaren toen met met een voorsprong van 3-0 de kleedkamer op mocht zoeken. In de tweede helft begon men wederom furieus en na 54 minuten spelen stond de 5-0 op het scorebord. In de laatste zeven minuten deed Almere nog iets terug door Hunte en Eformidis (5-2).

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie