woensdag, 24 april 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenEERSTE DIVISIE | Go Ahead blijft overeind bij NEC, Roda JC wint...

EERSTE DIVISIE | Go Ahead blijft overeind bij NEC, Roda JC wint in Leeuwarden

Go Ahead Eagles blijft de trotse lijstaanvoerder van de Eerste Divisie. De ploeg uit Deventer wist in een spektakelstuk één punt te pakken in de uitwedstrijd tegen NEC (1-1). SC Cambuur werd thuis verrast door Roda JC (0-1). FC Den Bosch won van Jong AZ (3-1) en Helmond Sport tegen FC Volendam eindigde in 2-2.

NEC – Go Ahead Eagles
In de 22ste minuut leken de gasten op voorsprong te komen. Een mooie aanval resulteerde echter alleen met een inzet van Van der Venne op de paal. Na ongeveer een half uur spelen zag NEC joey van den Berg uitvallen met een blessure. Ondanks deze tegenslag waren het de Nijmegenaren die op voorsprong wisten te komen. Sven Braken kreeg de bal aan de rand van het zestienmetergebied en krulde de bal fraai binnen (1-0). In de tweede helft was Go Ahead Eagles nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, dit leverde veel gevaarlijke situaties op voor het doel van NEC.  In de zeventigste minuut kwam Go Ahead Eagles, gezien het spelbeeld  van dat moment, terecht op gelijke hoogte door Paco van Moorsel (1-1). In de blessuretijd kreeg Go Ahead ook nog mogelijkheden op een treffer, maar verder dan een puntendeling kwamen de ploegen niet.

SC Cambuur – Roda JC
De ploeg uit Kerkrade was in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij, maar de grootste kans was voor SC Cambuur. Een fraaie voorzet vanaf de linkerzijde van het strafschopgebied kwam voor de voeten van Justin Mathieu, hij wist de bal op wonderbaarlijke wijze niet in, maar naast het doel te werken. In de 29ste minuut moest doelman Mous van SC Cambuur reddend optreden bij een inzet van Paulissen.  Na de pauze kwamen de Limburgers op voorsprong in Leeuwarden. Guliano van Velzen schoot de rebound binnen, dit nadat doelman het schot van Engels alleen maar kon tegenhouden.

FC Den Bosch – Jong AZ
Rauno Sappinen wist de score te openen in Den Bosch in de zevende minuut. Waar Jong AZ-doelman Schendelaar even daarvoor de inzet van Sappinen nog had weten te keren was een blunder van de sluitpost even later de inleiding voor de 1-0. Met een klein uur op de klok werd het duel voortijdig beslist, een voorzet vanaf de linkerzijde van het veld werd binnen geschoten door Sven Blummel (2-0). Een schot van dertig meter afstand van Imrane Oulad Omar betekende de 3-0. Kort voor het einde wist Jong AZ de spreekwoordelijke eer nog wel te redden (3-1).

Helmond Sport – FC Volendam
Net voor de pauze was het Stroo die de 0-1 op het scorebord wist te zetten. FC Volendam kon daar in de pauze van genieten, maar eenmaal terug op het veld was het snel Joeri Poelmans die de 1-1 op het scorebord wist te zetten. Een geweldige vrije trap van Zeldenrust bracht Helmond Sport in de 68ste minuut aan de leiding (2-1). Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd bleef Martijn Kaars rustig toen hij één op één kwam te staan met doelman Van Gassel (2-2).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD