Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie: fraaie comeback De Graafschap, Almere City doet goede zaken

Eerste Divisie: fraaie comeback De Graafschap, Almere City doet goede zaken

In de strijd om de play-offs kende Almere City een goede avond gedaan en FC Volendam en MVV een knap beroerde.

De Graafschap kwam pas na rust op stoom tegen FC Oss. Nadat de thuisploeg via Fatih Kamaci vroeg in het duel de leiding nam, bogen de Superboeren na rist de verhoudingen om, resulterend in een 1-4 zege. Namens de Doetinchemmers scoorden Youssef el Yebli, Daryl van Mieghem, Tarik Tissoudali en Fabian Serrarens.

Jong Ajax leek een makkelijke avond te hebben tegen FC Emmen, nadat het via Kaj Sierhuis, Che Nunnely en nogmaals Sierhuis de leiding nam. Na rust maakte FC Emmen het echter weer spannend door twee treffers van Alexander Bannink: 3-2.

Telstar won nipt van Jong FC Utrecht en had daar een strafschop, vlak voor rust, van Melvin Platje voor nodig. FC Volendam leed in eigen huis een dure nederlaag tegen RKC Waalwijk met het oog op de play-offs. Namens de Brabantse ploeg maakte Irvingly van Eijma vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Jong AZ kende een valse start tegen MVV, dat via Joeri Schroyen al vroeg op voorsprong kwam. Na een half uur maakte Mees Kaandorp gelijk. Na rust hielpen treffers van Jamie Jacobs en Kenzo Goudmijn de Alkmaarse beloften aan de zege.

Almere City boekte de derde zege op rij. Jong PSV, dat onder meer Sam Lammers spaarde, ging met 2-1 onderuit. Gaston Salasiwa scoorde vlak na rust, Joey Konings maakte gelijk waarna Damon Mirani in de slotfase de Almeerse zege zeker stelde.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie