dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEerste Divisie: FC Volendam wint bij Roda JC, NEC en Jong Ajax...

Eerste Divisie: FC Volendam wint bij Roda JC, NEC en Jong Ajax in evenwicht

FC Volendam is dankzij een 2-3 zege op bezoek bij Roda JC al elf duels ongeslagen. De ploeg van coach Wim Jonk nestelt zich daardoor nog steviger in de kop van de ranglijst. NEC en Jong Ajax speelden gelijk, terwijl FC Dordrecht won van FC Eindhoven.

NEC moest diep gaan om een punt over te houden aan de krachtmeting met Jong Ajax. De Amsterdamse talenten kwam vlak voor rust op 0-1 via Danilo. Een benutte strafschop van Zian Flemming zorgde voor de 1-1. Via twee goals van Brian Brobbey leek Jong Ajax op weg naar de zege. In de laatste tien minuten knokte NEC zich echter alsnog naar een 3-3 gelijkspel door doelpunten van Anthony Musaba en nogmaals Flemming.

Roda JC kon de dadendrang van FC Volendam niet stoppen. Het Andere Oranje kwam via Martijn Kaars even voor rust aan de leiding. Een heerlijke afstandsschot van Antonio Cotan van Roda JC betekende de gelijkmaker. Niet lang daarna nam Volendam opnieuw de leiding, wederom via Kaars. Jordy Croux bracht de bordjes na een uur spelen wederom in evenwicht, maar door de treffer van Derry John Murkin stapte de equipe van Wim Jonk met drie punten de bus in.

FC Dordrecht boekte een nipte zege op FC Eindhoven. De toeschouwers zagen voor rust weinig kansen, na de pauze zette FC Dordrecht wat meer aan. Quincy Hogesteger ontpopte zich uiteindelijk in blessuretijd tot de matchwinner.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD