dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCEERSTE DIVISIE| FC Volendam laat langs Jong PSV, Eindhoven neemt revanche, spektakel...

EERSTE DIVISIE| FC Volendam laat langs Jong PSV, Eindhoven neemt revanche, spektakel bij Excelsior en Telstar en De Graafschap wint in Almere

Aan opmerkelijke momenten geen gebrek deze speelronde in de Keuken Kampioen Divisie. Van comebacks tot een handschoenenwissel en veel doelpunten. In de KKD is alles mogelijk bleek vanavond maar weer.

FC Volendam – Jong PSV 4-2
Jong PSV besloot vrijdagavond met de ‘Qatar-gangers’ af te reizen naar Volendam. De palingboeren kwamen al vroeg op voorsprong in eigen huis door Antonucci, die verwoestend binnenschoot. Het spelbeeld was duidelijk, de lokale FC zocht de aanval en de Eindhovense jeugd loerde op de counter. Tot overmaat van ramp voor de Brabanders kreeg Soulas al na een half uur voetballen de rode kaart, voor het neerhalen van de doorgebroken Kaars. Desondanks kwamen de jongelingen op gelijke hoogte vlak voor het rustsignaal. Richard Ledezma verzachte de pijn door op een heerlijke wijze de gelijkmaker binnen te werken. Diezelfde Ledezma liet zich na de thee gelijk gelden. De Mexicaan profiteerde met een geweldige stift van een fout in de Volendamse defensie. Wim Jonk wisselde meerdere malen en zijn nieuwe tactiek worp zijn vruchten af. Gijs Smal schoof na ruim een uur op de klok de 2-2 binnen. Het nieuwe oranje maakte het zichzelf ontzettend moeilijk maar tegen het einde van de wedstrijd schoten Doodeman en Kaars de beloften van PSV met lege handen naar huis.

FC Eindhoven – Helmond Sport 2-0
In Eindhoven was de ploeg op één ding uit: revanche. Zelfs de warming-up was slecht, liet Brandts vorige week weten. Het begin was er voor de Gelderse oefenmeester en zijn mannen. Rigino Cicilia werd op zijn wenken bediend door Kaj de Rooij en wist fraai af te ronden. Opmerkelijk was dat de herstelde doelman Ruud Swinkels zijn handschoenen moest vervangen halverwege de eerste helft. Samy Bourard was, samen met een Helmonds been, verantwoordelijk voor de tweede thuisgoal van de avond. Een kwartier voor tijd werd het duel gestaakt om supporters met elkaar op de vuist gingen en door het gooien van vuurwerk op het veld. De ongeregeldheden brachten de thuisploeg niet van de wijs en sleepte de overwinning binnen.

Excelsior – Telstar 3-3
Telstar moest verdediger Anthony Berenstein missen. De multifunctionele flankspeler was bezig aan een sterk seizoen dus kwam de blessure hard binnen bij trainer Andries Jonker. De Kralingers keken al snel tegen een achterstand aan. Bronkhorst had een uitstekende voorzet in huis, waar Shayne Pattynama wel raad mee wist en de bal in één keer over de doelman werkte. Het doelpunt werd ook bestempeld als ‘Marco van Basten-achtige’ goal. Eerder deze week was Elias Omarsson trefzeker voor het beloften elftal van de Rotterdammers en ditmaal ook voor het eerste elftal. De IJslander schoot de bal vanuit het niets in het net achter de IJmuidense goalie en niet veel later verdubbelde de spits de score. Het feest was van korte duur want hoe kan het ook anders, Kharchouch trof het doel en kwam hiermee op vijftien treffers.
Terwijl de fans uit Velsen-Zuid net uit gefeest waren, was er vreugde aan de andere kant. Frank Korpershoek bracht zijn eigen ploeg, zonder enig idee, op achterstand door een ongelukkig eigen doelpunt. Het hield niet over in  het Van Dronge & De Roo stadion het niet, de aanwezigen werden getrakteerd op een doelpuntenfestijn. Glynor Plet haalde verwoestend uit en was deze keer de aangewezen persoon om een goal mee te pikken. Een minder florissant moment was de manier waarop de ingebrachte Jeffry Fortes werd onthaald. ‘Judas’, stond op een spandoek dat in het stadion hing. Opnieuw eindigde dit onderonsje in een gelijke stand.

Almere City – De Graafschap 0-2
De superboeren begonnen met drie wijzigingen aan het duel in het Yanmar stadion, waar een recordaantal toeschouwers de wedstrijd bijwoonde. De Graafschap sloot donderdag de transfer van Giannis Mystakidis af, die vrijdagavond al plaats nam op de Doetinchemse bank.
Voorafgaand het duel in Almere was er rondom het veld veel vuurwerk te zien, alleen de eerste driekwartier zorgde voor weinig vuurwerk binnen de lijnen. Kort voor rust was daar dan toch de 0-1. Javier Vet maakte optimaal gebruik van het stuntel achterin bij zijn oude werkgever en schoot de brilstand van het scorebord. Ralf Seuntjes scoorde voor de zevende wedstrijd op een rij en zorgde voor meer rust bij de meegereisde supporters. De Graafschap schitterde niet maar was zakelijk in de duels en deed wat het moest doen: drie punten mee naar Doetinchem nemen.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD