Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie: FC Twente moet titelfeest uitstellen na zege van Sparta, NEC ontsnapt in Volendam, spektakel in Waalwijk en Eindhoven

Eerste Divisie: FC Twente moet titelfeest uitstellen na zege van Sparta, NEC ontsnapt in Volendam, spektakel in Waalwijk en Eindhoven

Sparta wist zoals verwacht mocht worden af te rekenen met Helmond Sport (3-1). Door deze overwinning moest FC Twente het kampioensfeest nog even uitstellen. FC Volendam wist zich terug te knokken van een achterstand tegen NEC, maar het ging door een persoonlijke fout, of zoals alles en iedereen van FC Volendam vond, een scheidsrechterlijke dwaling alsnog onderuit (2-3). RKC Waalwijk wist een 2-4 achterstand om te buigen naar een puntendeling (4-4) tegen FC Dordrecht en SC Cambuur maakte ook een achterstand van twee doelpunten goed in en tegen Eindhoven (2-2).

Sparta – Helmond Sport
Na een kwartier spelen kwamen de Rotterdammers aan de leiding door Harroui, hij kon de bal binnen koppen, maar het had er toch de schijn van dat dit in buitenspelpositie gebeurde. Desondanks wees de scheidsrechter naar de middenstip en keurde de treffer goed (1-0). In de 23ste minuut verdubbelde Sparta de voorsprong, nu was de doelpuntenmaker Lars Veldwijk (2-0), dit was al weer zijn twintigste van het seizoen. De aanvaller was in de tachtigste minuut goed voor de laatste treffer van de avond in het voordeel van Sparta (3-0). Respen zorgde in de 88ste minuut voor de eretreffer van Helmond Sport (3-1).

FC Volendam – NEC
De wedstrijd was slechts 36 seconden oud toen de 0-1 al op het scorebord stond, Mike Ndayishimiye was verantwoordelijk voor deze razendsnelle treffer. In de achtste minuut was het wederom raak in het voordeel van de Nijmegenaren. Druijf ontving de bal op de rand van het zestienmetergebied en schoot via de paal raak (0-2). Een fout van Joey van den Berg was de inleiding voor de aansluitingstreffer van FC Volendam, de daaropvolgende voorzet eindigde bij Rodney Antwi die de 1-2 op het bord wist te plaatsen. FC Volendam werd steeds sterker en NEC werd de hoek ingedrukt. Het was dan ook niet verrassend dat de thuisploeg in de 77ste minuut op gelijke hoogte wist te komen. Anthony Berenstein schoot de belangrijke 2-2 binnen. NEC won het duel door een doelpunt van Okita (2-3). Alles en iedereen van FC Volendam dacht dat Okita vanuit een buitenspelpositie de bal aan kon nemen waarop zijn directe tegenstander appelleerde en stil bleef staan. Hier kon de latere doelpuntenmaker optimaal van profiteren.

RKC Waalwijk – FC Dordrecht
In de 36ste minuut werd de score geopend in het voordeel van de gasten. De doelman van RKC Waalwijk wist de inzet van Zamouri in eerste instantie nog wel te keren, maar de rebound was voor Summerville (0-1). Mario Bilate zorgde in de vijftigste minuut voor de gelijkmaker (1-1). Nog binnen het uur kwam de thuisploeg ook nog aan de leiding. Stijn Spierings was de gevierde man aan de zijde van de Brabantse formatie (2-1). FC Dordrecht kwam in de 66ste minuut weer naast RKC Waalwijk door Joël Zwarts (2-2). Laatstgenoemde speler was in de 71ste minuut ook goed voor de derde treffer van FC Dordrecht (2-3). Met nog dertien minuten op de klok wist Zwarts door te zetten aan de linkerzijde van het veld en zijn schot werd nog gekeerd door de doelman, maar Cijntje was scherp genoeg om de 2-4 binnen te tikken. Het doelpuntenfestijn was echter nog niet over, Bilate zorgde tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd voor de 3-4. In de blessuretijd wist RKC alsnog één punt te pakken, Bergkamp zorgde voor blijdschap op de tribune (4-4).

FC Eindhoven – SC Cambuur
In de 55ste minuut kwamen de Eindhovenaren aan de leiding door een treffer van Alvin Daniëls (1-0). Vijf minuten later leek het duel al beslist te zijn toen Elisha Sam de 2-0 op het scorebord wist te zetten. SC Cambuur weigerde zich echter neer te leggen bij een nederlaag en kwam in de 65ste minuut weer terug in het duel door Van Kippersluis (2-1). Sam Hendriks wist in de blessuretijd alsnog de 2-2 op het bord te zetten.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

 

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie