Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie | FC Den Bosch weet eindelijk weer een duel te winnen, puntendeling voor Sparta en drie punten voor NEC en SC Cambuur

Eerste Divisie | FC Den Bosch weet eindelijk weer een duel te winnen, puntendeling voor Sparta en drie punten voor NEC en SC Cambuur

FC Den Bosch wist vrijdagavond in eigen huis drie punten te pakken tegen Helmond Sport (3-0), het was voor eerstgenoemde ploeg de eerste zege na zes wedstrijden waarin het geen overwinning wist te boeken. FC Eindhoven en Sparta deelden de punten (0-0) en NEC en SC Cambuur mochten als overwinnaar van het veld stappen na wedstrijden tegen respectievelijk Roda JC (1-0) en RKC Waalwijk (0-2).

FC Den Bosch – Helmond Sport
In de eerste helft wisten beiden ploegen het net van de tegenstander niet te vinden, dat was echter anders in het tweede bedrijf. In de 47ste minuut kwam FC Den Bosch op voorsprong door een eigen doelpunt van doelman Van Gassel, hij tikte een voorzet van Sven Blummel over de doellijn (1-0). Vier minuten later verdubbelde Danny Verbeek de voorsprong van de thuisploeg (2-0). Nog binnen het uur werd de wedstrijd voortijdig beslist. Vermeij omspeelde de doelman en schoot binnen (3-0), zijn eerste treffer in dienst van FC Den Bosch.

NEC – Roda JC
Na zeven minuten spelen kwam NEC aan de leiding in eigen huis. Vanaf de linkerzijde van het strafschopgebied schoot Jordy Bruijn de bal achter de doelman van Roda JC (1-0). Deze treffer bleek na iets meer dan negentig minuten spelen de winnende te zijn.

FC Eindhoven – Sparta
Sparta en FC Eindhoven kwamen vrijdagavond niet tot scoren. Door de puntendeling heeft de Rotterdamse ploeg nu al een achterstand van elf punten op lijstaanvoerder FC Twente.

RKC Waalwijk – SC Cambuur
De ploeg uit Leeuwarden kwam na negen minuten spelen aan de leiding in Waalwijk. Robin Maulun schoot een vrije trap op fraaie wijze binnen (0-1). Het was lang wachten tot op het moment dat de wedstrijd beslist werd. In de 89ste minuut bepaalde Sam Hendriks de eindstand op 0-2.

 

Advertentie
Advertentie

Meer over Eerste Divisie