Volg ons
Ole Tobiasen Sparta

Eerste Divisie

Eerste Divisie | Eagles wint bij FC Volendam, opnieuw onrust bij TOP Oss

Eerste Divisie | Eagles wint bij FC Volendam, opnieuw onrust bij TOP Oss

Zo voorspoedig verliep de eerste seizoenshelft bij TOP Oss, zo onrustig is het de afgelopen weken. Het duel tegen FC Twente werd in de slotfase gestaakt nadat fans richting het veld kwamen. Go Ahead Eagles won nipt bij FC Volendam, terwijl Telstar in eigen huis FC Dordrecht versloeg.

FC Twente kwam in Oss al vroeg op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Hennos Asmelash. Daarna was het echter TOP dat het spel maakte. Ook na rust hing de gelijkmaker in de lucht, maar in de slotfase besliste Twente het duel toen Xandro Schenk raak kopte uit een vrije trap. Daarna werd het grimmig op de tribune, naar verluidt omdat fans boos waren op Twente-doelman Joel Drommel. Het duel werd tijdelijk gestaakt en enige tijd later uitgespeeld. Door de 0-2 zege pakt FC Twente de periode.

Een speciaal duel voor Hans de Koning, die met FC Volendam zijn oude club Go Ahead Eagles ontving. De Deventer ploeg kende een goede start met verschillende kansen. Na een half uur kwam het via Bruno Andrade op voorsprong: 0-1. Direct na rust had Volendam dé ideale gelegenheid om gelijk te maken. Een strafschop werd echter door Boy Deul gemist. Naar mate het duel vorderde kreeg Volendam meer kansen, onder meer via Paul Kok en Kevin Visser. Hobie Verhulst, ex-Volendam, bleek echter een sta-in-de-weg. Zo eindigde het duel in 0-1.

Met Ole Tobiasen (foto) als tijdelijk eindverantwoordelijke hield Almere City FC een punt over aan het bezoek aan MVV. De beginfase was wat meer voor de Almeerders, aan het einde van de eerste helft werd de thuisploeg steeds gevaarlijker. Na een klein uur opende Koen Kostons de score: 1-0. In de jacht naar de gelijkmaker leek een slippertje van Bram van Vlerken bijna fataal te worden, maar MVV-spits Anthony van den Hurk verzuimde te profiteren. In de slotfase maakte Stijn Meijer alsnog de 1-1, tevens eindstand.

Een behoorlijk gelijkopgaand duel tussen Telstar en FC Dordrecht werd uiteindelijk een prooi voor de Witte Leeuwen. Want waar Dordrecht ook fases van de wedstrijd domineerde, had Telstar voldoende aan de enige en winnende treffer van Terrel Ondaan na uitmuntend voorbereidend werk van Ahmad Mendes Moreira vlak voor rust. Na de pauze waren er kansen op meer treffers, maar gescoord werd er niet meer.

Overige uitslagen:
Jong PSV – Jong FC Utrecht 3-1

Advertentie
Advertentie

Meer over Eerste Divisie