dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEerste Divisie | Eagles verslaat Jong FC Utrecht, Almere City te sterk...

Eerste Divisie | Eagles verslaat Jong FC Utrecht, Almere City te sterk voor Roda JC

Jong Ajax is dankzij een 2-0 zege op TOP Oss nu gedeeld koploper in de Eerste Divisie. Almere City was te sterk voor Roda JC en dat gold ook voor Go Ahead Eagles dat op bezoek ging bij Jong FC Utrecht.

Roda JC is door de nederlaag bij Almere City nu negen duels zonder zege. Vlak voor rust namen de Almeerders de leiding door een rake vrije trap van Youri Loen. Na een uur spelen maakte Nick Venema er op aangeven van Thomas Verheijdt 2-0 van. Met name de ploeg van Ole Tobiasen kreeg nog behoorlijk wat kansen op een ruimere marge, maar gescoord werd er niet meer in het Yanmar stadion.

In de Vliert zagen de toeschouwers dat FC Den Bosch halverwege de eerste helft aan de leiding kwam via Stefan Velkov. Tien minuten later was het alweer gelijk: Chukwunonso Madueke maakte de 1-1. Nog voor de pauze grepen de Bosscharen weer de leiding via Ruben Rodrigues. In de slotfase van de tweede helft drong Jong PSV wel flink aan, kreeg ook grote kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet meer.

Jong Ajax meldt zich weer nadrukkelijk aan de kop van de ranglijst. TOP Oss was niet opgewassen tegen de Amsterdamse talenten, al voetbalde de ploeg van Klaas Wels zeker voor de pauze goed mee. Brian Brobbey maakte vlak voor rust de 1-0, invaller Naci Ünüvar tekende met nog een kwartier op de klok voor de 2-0. TOP slaagde er daarna niet meer wat aan de stand te veranderen.

Bij Go Ahead Eagles zal men wellicht balen dat de winterstop nu is aangebroken. De Deventer ploeg boekte de derde uitzege in een week tijd. Maël Corboz was de grote man bij de ploeg van Jack de Gier. Hij scoorde voor rust zowel de 0-1 als de 0-2. Jong FC Utrecht probeerde zich wel in het duel te knokken, maar was vanavond een maatje te klein voor de Eagles. Jenthe Mertens bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 0-3.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD