zondag, maart 7, 2021
Home Competities Eerste Divisie Eerste Divisie | Eagles redt punt bij Cambuur, Deul beul van Jong...

Eerste Divisie | Eagles redt punt bij Cambuur, Deul beul van Jong Ajax

Cambuur leek lang op weg naar de volle winst tegen Go Ahead Eagles, maar moest alsnog zwichten voor tien Deventenaren in blessuretijd. FC Dordrecht verspeelde een voorsprong tegen Jong PSV en FC Volendam won knap op bezoek bij Jong Ajax.

- Advertentie -

Cambuur – Go Ahead Eagles
Na een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden Jurrie Koolhof was Go Ahead Eagles aanvankelijk de gevaarlijkste ploeg, maar doelman Xavier Mous toonde zijn kwaliteiten. Ook Cambuur liet zich echter zien, waardoor de toeschouwers een boeiende eerste helft kregen voorgeschoteld. Na ruim een half uur opende de al vroeg ingevallen Kevin van Kippersluis de score: 1-0. Het spel bleef op en neer golven. De gasten uit Deventer hadden alle moeite om Mous te passeren en werden bepaald niet geholpen door het feit dat Gino Bosz na een uur spelen zijn tweede gele kaart ontving. Ondanks de man minder bleef Eagles jagen op de gelijkmaker en was het regelmatig alle hens aan dek in de Leeuwarder defensie. In blessuretijd viel dan ook alsnog de 1-1, gemaakt door Roland Baas. En hoewel Eagles de kans om druk te houden op koplopers FC Twente en FC Den Bosch naliet, verkleint het de marge wel iets en staat het nu respectievelijk vier en drie punten achter.

FC Dordrecht – Jong PSV
FC Dordrecht kende een droomstart tegen Jong PSV. Feyenoord-huurling Crysencio Summerville maakte al na zes minuten de 1-0. Daarna was het vooral Jong PSV dat de klok sloeg. Dordt haalde nog wel met 1-0 voorsprong de rust, maar na de thee ging het toch mis. Mauro Junior benutte al vroeg na rust een strafschop en zo stond het 1-1. Amper een kwartier later was daar bovendien de Eindhovense voorsprong via Joel Piroe: 1-2. Enkele minuten voor tijd werd het ook nog 1-3 via Lennerd Daneels. Dat was tevens de eindstand.

Jong Ajax – FC Volendam
Boy Deul was de grote man aan de zijde van FC Volendam. Nadat de aanvaller al vroeg een kans miste, sloeg hij na acht minuten alsnog toe. Ajax-debutant Lassina Traore zorgde echter al binnen een minuut voor de 1-1. Het was de voorbode van een aantrekkelijke eerste helft. Na rust ontpopte Deul zich echter alsnog tot Man van de Wedstrijd door twee strafschoppen te benutten. Bij de eerste had Ajacied Sergino Dest een rode kaart gekregen na een overtreding op Anthony Berenstein. De jonge Ajacieden zochten nog wel de aansluitingstreffer, maar vonden die niet, waardoor het duel op de Toekomst eindigde in 1-3.

Jong FC Utrecht – RKC Waalwijk
RKC nam al vroeg een voorsprong op bezoek bij de beloften van FC Utrecht. Emil Hansson benutte een strafschop: 0-1. Na een kwartier verdubbelde uitgerekend voormalig Utrecht-aanvaller Sylla Sow de marge voor de Waalwijkers: 0-2. Omdat RKC verzuimde de 0-3 te maken, bleef Jong FC Utrecht geloof houden in een terugkeer. Daarbij hielp het dat Mokono al vroeg na rust de 1-2 liet aantekenen met een schot van afstand. Zowel Sow als Maatsen kregen goede kansen om het duel definitief te beslissen, maar zij misten. Daardoor werd 1-2 de eindstand.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES