Volg ons

Tweede Divisie

Eerste Divisie: Eagles knokt zich naar zege bij FC Twente, MVV verslaat Roda JC in Limburgse derby

Eerste Divisie: Eagles knokt zich naar zege bij FC Twente, MVV verslaat Roda JC in Limburgse derby

Er zal vermoedelijk wel een flink feestje worden gevierd in Deventer en Maastricht. MVV versloeg Roda JC in de Limburgse derby, Go Ahead Eagles deed dat in de Overijsselse derby in en tegen FC Twente. FC Den Bosch won op bezoek bij Telstar: 1-4.

In een sfeervolle Grolsch Veste kende Go Ahead Eagles een sterke start, toen Richard van der Venne al vroeg doelman Joel Drommel aan het werk zette met een lastige kopbal. Aan de andere kant stond Hobie Verhulst op zijn post bij een poging van Aitor Cantalapiedra. Ook Espinosa was voor rust tweemaal dreigend voor de ploeg van Marino Pusic. Op slag van rust opende Jaroslav Navrátil namens de Eagles de score na een fout van Ricardinho. Na de pauze was Espinoza opnieuw dichtbij een treffer, maar ditmaal trof hij de lat. In de slotfase moest de Deventer ploeg verder met tien toen Julian Lelieveld zijn tweede gele kaart kreeg. Het was daarna vrouwen en kinderen eerst bij de Eagles, die Twente grote kansen zag krijgen op de gelijkmaker. Op het tandvlees sleepte de ploeg van John Stegeman echter de 0-1 voorsprong over de streep, waarmee het een flinke tik uitdeelt in de strijd om de titel in de Eerste Divisie.

MVV begon furieus aan de Limburgse derby tegen Roda JC, maar het was de ploeg uit Kerkrade die voor rust de grootste kansen kreeg. Na rust had Roda JC een treffer moeten hebben, maar de arbitrage keurde onterecht een doelpunt van Mario Engels af wegens buitenspel. Uit de tegenaanval verdiende MVV een strafschop toen Anthony van den Hurk omver werd gelopen. Joeri Schroijen benutte het buitenkansje: 1-0. Kort na de treffer kwam het tot een fiks opstootje tussen Ricardo Ippel en Mario Engels. Beiden werden met rood van het veld gestuurd. Slechts enkele minuten later viel de beslissing toen Marnick Vermijl de 2-0 maakte. MVV had de marge nog kunnen vergroten, maar sprong onzorgvuldig om met de kansen op meer treffers.

Telstar slaagde er niet in de zegereeks van FC Den Bosch te stoppen. Al vroeg kwam Den Bosch via Danny Holla aan de leiding. Halverwege de eerste helft maakte Frank Korpershoek echter op weergaloze wijze gelijk. Hij scoorde een perfect uitgevoerde omhaal (zie video). Telstar haalde met een gelijke stand de rust, maar direct na de thee zorgde Leo Vaisanen. De opgave voor de Witte Leeuwen werd er niet eenvoudiger op toen Lopes Cabral rood kreeg wegens het blokkeren van een directe scoringskans. Met dank aan doelman Wesley Zonneveld bleef de schade nog even beperkt, maar in de slotfase moest hij alsnog tweemaal vissen. Jort van der Sande en Danny Verbeek bepaalden de eindstand op 1-4.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie