donderdag, maart 4, 2021
Home Competities Eerste Divisie Eerste Divisie | Doelpuntenfestijn en puntendeling bij Go Ahead tegen NEC, FC...

Eerste Divisie | Doelpuntenfestijn en puntendeling bij Go Ahead tegen NEC, FC Den Bosch laat weer punten liggen

Go Ahead Eagles en NEC wisten vrijdagavond het publiek vanaf de eerste tot aan de laatste minuut te boeien. De ploeg uit Deventer leek op weg naar een zege, maar de Nijmegenaren wisten in de tweede helft alsnog op gelijke hoogte te komen (4-4). FC Den Bosch kwam in Alkmaar niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Jong AZ (0-0).

- Advertentie -

Go Ahead Eagles – NEC
Er stond nog geen minuut op het scorebord toen het scorebord al een tussenstand van 1-0 aangaf. Na goed doorzetten aan de linkerzijde van het veld kwam de bal in het zestienmetergebied van NEC. De eerste inzet kon nog gekeerd worden door Kvida, maar de rebound was voor Paco van Moorsel (1-0).  Negen minuten later was het weer raak en wederom was het de thuisploeg die tot scoren kwam. Richard van der Venne kon door matig verdedigen geheel vrijstaand binnenkoppen (2-0). NEC leek rijp voor een grote afstraffing, maar na een kwartier spelen wees de scheidsrechter naar de stip in het voordeel van de Nijmegenaren. Ferdy Druijf wist het buitenkansje te benutten (2-1). In de 23ste minuut was het Jeroen Veldmate die door middel van een fantastische vrije trap de thuisploeg weer op een grotere voorsprong wist te zetten (3-1). Joey van den Berg wist in de 35ste minuut op te stomen en passeerde enkele tegenstanders tot hij aan de rand van het zestienmetergebied van de tegenstander kwam. Vervolgens haalde hij uit en zag doelman Verhulst er niet al te best uit (3-2). Hier was het laatste doelpunt in de eerste helft nog niet gemaakt. In de 37ste minuut was het weer Jeroen Veldmate die de doelman van NEC wist te passeren (4-2).

In de tweede helft waren er zoals verwacht mocht worden minder doelpunten zien voor de supporters dan in de eerste vijfenveertig minuten. In de 66ste minuut mocht Druijf weer aanleggen vanaf elf meter en ook nu slaagde hij in zijn missie (4-3) waardoor de spanning weer helemaal terug was in Deventer. Nadat Navratil in de 78ste minuut de mogelijkheid op de 5-3 had laten liggen gebeurde hetgeen weinig mensen nog hadden verwacht, de gelijkmaker voor NEC. Een afgeslagen bal werd door Mike Tresor Ndayishimiye (4-4).

Jong AZ – FC Den Bosch
In een zeer matige wedstrijd met niet al te veel kansen voor de twee ploegen was FC Den Bosch in de 76ste minuut gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Goed doorzetten van invaller Jort van der Sande bracht de bal voor de voeten van Julian Marchioni. Hij schoot echter uitermate zwak op het doel van Jong AZ waarbij de bal meters naast het doel belandde. In de slotfase probeerde FC Den Bosch nog wel de drie punten binnen te slepen, maar daar slaagde het niet in (0-0).

 

 

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES