Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie: De Graafschap wint derby, NAC wint ruim van Roda

Eerste Divisie: De Graafschap wint derby, NAC wint ruim van Roda

Go Ahead Eagles – De Graafschap

In de Adelaarshorst stond vandaag de derby op het programma tussen twee hoogvliegers in de Eerste Divisie. Het stadion was afgeladen en sfeervol en de derby werd ook op het veld uitgevochten in pittige duels en veel overtredingen.

De openingsfase was voor de bezoekers uit Doetinchem al na 9 minuten wist aanvaller Ralf Seuntjens de score te openen. De eerste helft werd voor de rest gekenmerkt door slecht voetbal en veel overtredingen. Veel kansen waren er daarom niet te bespeuren aan de Vetkampstraat en was het De Graafschap wat loerde op de omschakeling. Kort na rust was het De Graafschap wat via Branco van den Boomen de 0-2 kon aantekenen. In de slotfase werd het nog spannend door de aansluitingstreffer van Pouwels maar De Graafschap overleefde de hectische slotfase en heeft zo de positie voor directie promotie versterkt.

Een klein smetje op de spannende derby waren de ongeregeldheden, vooral aan het eind van de wedstrijd. De spelers van De Graafschap moesten onder begeleiding naar binnen en snel na de match het stadion verlaten. Daarnaast werd aanvaller Sven Blummel geraakt door een aansteker en liep een hoofdwond op.

 

NAC – Roda JC

De Bredanaars kregen de nummer 17 uit de Eerste Divisie op bezoek en had daaraan een goed medicijn om te herstellen van de oorwassing die het donderdag in de beker tegen Feyenoord opliep. Vooral in de eerste helft walste NAC over de Koempels heen en was het een wonder dat het bij rust maar 2-0 stond. Een penalty van Jan Paul van Hecke en van dichtbij Finn Stokkers zorgde voor de voorsprong.

Na rust kroop Roda wat meer uit de schulp en kwam het wat meer in de wedstrijd. Via een penalty van Alberg kwam de club van nieuwe interim-trainer Rene Trost weer bij NAC in de buurt. Hierna drong het even aan maar uiteindelijk wist NAC de greep op de wedstrijd terug te krijgen. Via doelpunten van El Allouchi en van Anholt werd de marge weer vergroot en boekte NAC een eenvoudige overwinning. Door het verlies van Go Ahead klom het tevens een plekje op de ranglijst en staat het nu 5e.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie