Volg ons

Eerste Divisie

Eerste Divisie | De Graafschap verliest bij Jong AZ, Helmond Sport gelijk bij Jong Ajax en NAC wint weer eens

Eerste Divisie | De Graafschap verliest bij Jong AZ, Helmond Sport gelijk bij Jong Ajax en NAC wint weer eens

Vanavond stonden er 4 wedstrijden op het programma in de Eerste Divisie. Deze clubs kozen er voor om niet tijdens de interlandperiode te spelen en mochten daarom nu hun openstaande duels inhalen. Hier leed De Graafschap de eerste nederlaag, liet NEC dure punten liggen in de strijd om de periodetitel, pakte NAC weer eens de volle buit en hielden Jong Ajax en Helmond Sport elkaar in evenwicht.

Eerste nederlaag voor De Graafschap

De Graafschap ging op bezoek bij Jong AZ en had de volle buit nodig om in het spoor te blijven van Cambuur Leeuwarden. De ploeg van Mike Snoei begon de wedstrijd sterk en kwam via een intikker van Ralf Seuntjens op voorsprong. De eerste helft ging in hoog tempo met een uitblinkende Hamdaoui bij De Graafschap werden zij gevaarlijk voor het doel van Rody de Boer maar tot scoren kwam de Superboeren niet. . In de tweede helft was het Jong AZ dat tweemaal via Aboukhlal tot scoren kwam en zo de leiding pakte. In het restant van de wedstrijd waren er nog kansen over en weer maar wist De Graafschap het net niet meer te vinden en zo leed het in Wijdewormer de eerste nederlaag van het jaar.

NEC laat punten liggen in strijd om periodetitel

NEC is deze periode aan een opmars bezig en hoopte daarom ook thuis tegen Jong FC Utrecht drie punten op te halen. De ploeg van Ron de Groot kreeg voldoende kansen maar toch kwamen de Nijmegenaren niet tot scoren en zo eindigde de wedstrijd in 0-0. Hierdoor blijft de strijd om de 2e periode spannend en moet NEC aan de bak als het komende vrijdag op bezoek gaat bij FC Volendam, de concurrent in de periode.

NAC wint weer eens

De ploeg van Ruud Brood is al een tijd minder in vorm en dat het vertrouwen broos is bleek ook in het Jan Louwers Stadion. In de eerste helft had NAC niets van Jong PSV te dulden en stond het met rust met 0-2 voor na doelpunten van Ilic en Stokkers. Toch zakte het ver weg in de tweede helft, helemaal toen Jong PSV op 1-2 kwam na een doelpunt van Sekou Sidibe. Keeper Nick Olij moest NAC meermaals behoedden voor de gelijkmaker en dus mag Ruud Brood zijn keeper bedanken dat het overeind bleef en in de slotfase nog de 1-3 kon aantekenen. Deze kwam op naam van invaller Jordan van der Gaag.

Jong Ajax en Helmond Sport delen de punten

Ondanks dat Jong Ajax de favoriet was in de wedstrijd tegen laagvlieger Helmond Sport, ook omdat Helmond Sport wat vaste krachten moest missen wegens blessures, kwam Helmond Sport op voorsprong. Givian Werkhoven schoot keurig binnen na een foutje achterin bij Jong Ajax. In de tweede helft zette Jong Ajax aan en kwam het op gelijke hoogte na een doelpunt van Jurgen Ekkelenkamp.

Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie