Volg ons

Eerste Divisie

EERSTE DIVISIE: De Graafschap ontsnapt aan nederlaag tegen Go Ahead Eagles

EERSTE DIVISIE: De Graafschap ontsnapt aan nederlaag tegen Go Ahead Eagles

De Graafschap leek zondagmiddag op weg naar de tweede nederlaag in een week, maar in de slotfase wist het alsnog één punt te pakken tegen Go Ahead Eagles (1-1). Door deze puntendeling is de ploeg uit Doetinchem voorlopig de aansluiting kwijt met de koploper SC Cambuur, het verschil is nu vijf punten in het voordeel van het team uit Leeuwarden.

Openingstreffer
Go Ahead Eagles kwam na 48 minuten spelen aan de leiding toen doelman Hidde Jurjus verrast werd door een afstandsschot van Elmo Lieftink (0-1). De Graafschap kreeg kansen op de gelijkmaker, maar Stef Nijland en Mohamed Hamdaoui wisten in kansrijke posities het net van de tegenstander niet te vinden.

Strafschop
Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd was het alsnog raak. Hobie Verhulst, de doelman van Go Ahead Eagles werd bestraft voor een overtreding op Van Mieghem waarna de bal op de stip gelegd mocht worden. Ralf Seuntjens wist het buitenkansje te benutten (1-1). In de slotfase gingen de Deventenaren er bijna alsnog vandoor met de winst, maar Jurjus wist met een fraaie redding Richard van der Venne van scoren af te houden.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie