zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieEERSTE DIVISIE: De Graafschap ontsnapt aan nederlaag tegen Go Ahead Eagles

EERSTE DIVISIE: De Graafschap ontsnapt aan nederlaag tegen Go Ahead Eagles

De Graafschap leek zondagmiddag op weg naar de tweede nederlaag in een week, maar in de slotfase wist het alsnog één punt te pakken tegen Go Ahead Eagles (1-1). Door deze puntendeling is de ploeg uit Doetinchem voorlopig de aansluiting kwijt met de koploper SC Cambuur, het verschil is nu vijf punten in het voordeel van het team uit Leeuwarden.

Openingstreffer
Go Ahead Eagles kwam na 48 minuten spelen aan de leiding toen doelman Hidde Jurjus verrast werd door een afstandsschot van Elmo Lieftink (0-1). De Graafschap kreeg kansen op de gelijkmaker, maar Stef Nijland en Mohamed Hamdaoui wisten in kansrijke posities het net van de tegenstander niet te vinden.

Strafschop
Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd was het alsnog raak. Hobie Verhulst, de doelman van Go Ahead Eagles werd bestraft voor een overtreding op Van Mieghem waarna de bal op de stip gelegd mocht worden. Ralf Seuntjens wist het buitenkansje te benutten (1-1). In de slotfase gingen de Deventenaren er bijna alsnog vandoor met de winst, maar Jurjus wist met een fraaie redding Richard van der Venne van scoren af te houden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD